Hilkka Raution huolehtii Kokkolan sairaalan ja terveyskeskussairaalan siivouksesta sadan ihmisen tiimin kanssa.

”Hyvä esimies huolehtii tiimistään”

Hilkka Raution siirtyi siivoustiimin esimiehen töihin ja sen jälkeen urapolku vei koulun penkille. – Ensimmäiset lähiopintopäivät vaikuttivat todella mielenkiintoisilta, tuore palveluesimies kehuu.

Oppisopimuksella suoritettava lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa hyvät eväät esimiestyöhön.

– Vaikka olen saanut työhöni hyvää oppia alueeni toiselta esimieheltä, halusin lähteä opiskelemaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa saadakseni lisää ohjausta.

Kullekin opiskelijalle räätälöity koulutus koostuu etätehtävistä ja lähipäivistä, jotka järjestetään Järvenpään Keudassa.

Rautio odottaa esimieskoulutukselta muun muassa lisää oppia asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Samalla hän naurahtaa, että onneksi koulupäiviä ei ole liian usein, sillä ajomatka Kokkolasta Järvenpäähän kestää 5-6 tuntia. Parin päivän koulureissulla menee siis helposti useampikin päivä.

Raution siirtyi viime syksynä siivoustiimin esimiehen töihin ja huolehtii nyt Kokkolan sairaalan ja terveyskeskussairaalan siivouksesta sadan ihmisen tiimin kanssa.

– Sairaalassa työskentely on sikäli haastavaa, että palvelemme myös potilaita ja ystävällinen, kuunteleva asiakaspalvelu on erittäin tärkeää.

Raution mielestä hyvän palveluvastaavan tunnusmerkit ovat muutoin samanlaiset kuin SOLin muissakin kohteissa.

– Pitää olla tunnollinen, joustava ja ennen kaikkea tarkka, Kokkolan sairaalassa ja sairaalan terveyskeskuksessa jo 11 vuoden ajan töitä tehnyt Rautio kertoo.

– Hyvä esimies puolestaan on helposti lähestyttävä ja sellainen henkilö, jonka kanssa voi jutella kaikista asioista. Hyvä pomo huolehtii tiimistään. Olen ottanut tavakseni kiertää osaston aina aamuisin ja katsoa, että asiat ovat kunnossa, hän kertoo.

Tavallisista lenkkeily- ja ulkoiluharrastuksistaan Hilkka Rautio ei ole työn ja opiskelun takia joutunut luopumaan. Kun on kotona pieniä lapsia, on ajankäytön kuulemma oppinut pakostakin jakamaan tehokkaasti.

Teksti: Markku Pervilä // Kuva: Antero Aaltonen