Niklas, SOL Turvallisuuspalvelut, Hartwall Areena

Asevelvollisuuden suorittamisen jälkeen Niklaksella kesti hetken aikaa löytää oikea suunta elämälleen. Oli paljon ovia auki, mutta mikään ei oikein tuntunut omalta. Lopulta asiat kuitenkin loksahtivat paikoilleen, ja nuori intoa puhkuva mies sai työpaikan SOL Turvallisuuspalveluiden Hartwall Areenan toimipisteestä.

Turvallisuusalan kehittämistehtävistä kiinnostuneen Niklaksen mukaan sen tuntee sisällään, kun työssä aidosti viihtyy.

”Miksi nautin työstäni? En osaa kiteyttää sitä mihinkään yhteen lauseeseen, se vain yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Lisäksi työkavereiden keskuudessa vallitseva ilmapiiri vaikuttaa siihen, kuinka hyvin töissä viihtyy”, täsmentää Niklas.

Tavanomainen vartijan työpäivä koostuu pääsääntöisesti avainten luovuttamisista, hälytysjärjestelmän ylläpitämisestä ja postien jakelusta. Niklas kertoo työpäivän rungon pysyvän päivästä toiseen hyvin pitkälti samanlaisena, ja tästä johtuen työkavereiden sekä muiden ihmisten merkitys korostuu.

”En voisi toivoa parempia työkavereita tai esimiehiä. Olen saanut heiltä mittaamattomasti tukea ja kannustusta. Vietämme jonkun verran aikaa työkavereiden kanssa myös työajan ulkopuolella”, sanoo Niklas hymyssä suin.

SOLilla annetaan Niklaksen mielestä riittävästi palautetta hyvin tehdystä työstä. Tämän turvallisuusalan ammattilainen kokee erittäin suurena voimavarana ja motivoivana tekijänä.

”Kyllä se antaa motivaatiota tehdä työnsä hyvin, kun siitä saa aika ajoin hyvää palautetta ja kiitosta”, täsmentää reggae-musiikkilajiksi itseään työntekijänä luonnehtiva Niklas.

En voisi toivoa parempia työkavereita tai esimiehiä.