Bett Lenah Cheroticin, palveluvastaava Vantaalta

Lenah on kotoisin Keniasta neljän kilometrin päästä Eldoretin kaupungin sydämestä. Hän on 9-henkisen perheen toiseksi nuorin lapsi. Sisaruksilla on aina ollut hyvä yhteishenki, ja yhteisöllisyys on vahvaa, myös perheen ja sukulaisten kesken.

Kotitilallaan perhe kasvatti karjaa. Sisarukset ovat jo aikuisia ja työskentelevät eri puolilla Keniaa.

– Lapsuudesta on paljon ihania muistoja, ja suuren perheen arjessa kaikki olivat toisilleen tärkeitä. Muistan vieläkin, kun isosisko aloitti koulun ja minä kuljin hänen perässään koko koulumatkan itkien.

Keniassa Lenah on käynyt lukion ja opiskellut yliopistossa markkinointia. Myös sairaanhoitajaopinnot kiinnostavat häntä, sillä Lenahin nyt jo eläkkeellä olevat vanhemmat työskentelivät aikanaan sairaalassa.

Kuuma Kenia vaihtui vuonna 2012 kaukaiseen Suomeen. Lenah muutti sulhasensa David Murreyn kanssa ensin Kemiin.

Olen oppinut, että kerrospukeutuminen pitää talvella lämpimänä.

– Kylmyys ympäröi joka puolella – paitsi kontakteissa kemiläisten kanssa. Oli tavallaan hienoa aloittaa Suomessa asuminen pohjoisesta. Keniassa lämpötilat eivät juuri koskaan laske alle 16 asteen ja ensireaktio Kemistä oli shokki. Vuonna 2013 muutimme ensin Helsinkiin ja sitten Vantaalle.

Lenah on oppinut pitämään talvesta. Etenkin pehmeä lumi on hänen mielestään ihanaa, mutta jäästä ja liukkaista teistä ei nuori nainen pidä – kukapa pitäisikään?

SOL on hyvä työnantaja

– Yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä arvostan myös SOLlin tiimityössä. Se antaa paljon henkisiä voimavaroja, mutta on myös tärkeää antaa itsestään positiivista energiaa työyhteisöön. Olemme kaikki erilaisia, mutta myös samanlaisia.

Nafurahi kukujua! Hauska tutustua!

Se on Lenahin mielestä kansainvälisen työpaikan rikkautta ja voimavaraa.

– Esimieheni on kannustava ja innostava. Se on tärkeää. Työ pitää tehdä aina parhaalla tavalla ja asenteella. On myös tärkeää saada kiitosta työstä, jotta vuorovaikutus esimiehen kanssa on hedelmällistä.

Bett Lenah Cherotich työskentelee Radisson Blu Royal hotellissa kerroshoitajana ja palveluvastaavana.

– Työt tehdään huolellisesti ja ripeästi. Olen onnellinen, että minulla on hyvä työpaikka keskeisellä sijainnilla ja että olen saanut ja saan jatkuvasti koulutusta. Unelmoin sairaanhoitajan töistä, mutta yhtä lailla, jos en jostain syystä päätyisikään sairaalaan töihin, niin haluaisin edetä nykyisessä työssäni ja opiskella tätä alaa ja ehkäpä myös markkinointia lisää.

Cherotich viihtyy hyvin Suomessa. Hän asuu Vantaan Myyrmäessä ja työmatka sujuu kätevästi junalla tai bussilla Kamppiin, jossa työpaikka sijaitsee.

Perhe on tärkein. Bett Lenah Cheroticin puoliso David Murreyn sekä pariskunnan 5-vuotias poika Ryan Kibet.

– Kuuntelen mielelläni afrikkalaista musiikkia ja katson elokuvia. Välillä kaipaan Kenian ihania hedelmiä ja maukasta paahdettua lihaa sekä kanaa riisin ja piimän kera.

 

SOL on työnantajana ehdottomasti reilu kaikkia kohtaan

Lue Jonnan uratarina Turvatarkastuksessa