SOLin uusissa työvaatteissa on 345 000 kierrätettyä muovipulloa

SOLin Suomessa työskentelevä henkilöstö – lähes 10 000 henkeä – kulkee jatkossa vastuullisista materiaaleista tehdyissä vaatteissa. Uusien, ekologisten työvaatteiden raaka-aineena on 345 000 kierrätettyä muovipulloa.

SOLissa pohditaan jatkuvasti toimintatapoja, joiden myötä yrityksen toiminta olisi entistä ekologisempaa ja eettisempää. Ponnisteluistaan ympäristön hyväksi SOL on saanut ensimmäisenä siivousalan yrityksenä Joutsenmerkin.
– Meille on hyvin luonnollista, että otamme vastuullisuuden huomioon myös työvaatevalinnoissamme, SOL Palveluiden kehitysjohtaja Riitta Sirviö lisää.

Montako muovipulloa sinun työvaatteessasi on?

Työvaatteet eivät suinkaan ole hengittämätöntä muovia vaan materiaalissa käytetty polyesteri on kierrätetty muovipulloista. Vaatteet ovat siis kantajallaan käytössä miellyttäviä ja hengittäviä.

Tulevaan mallistoon on suunniteltu yhteensä 11 erilaista vaatekappaletta, joita voi yhdistää mix and match -tyylisesti. Uuden malliston vaatteet otetaan SOLissa käyttöön asteittain.

Uusien työvaatteiden ekologisuudesta viestii vaatteen selkämyksessä ”Sustainable choice by SOL” -teksti. Vaatteen sisäpuolella tuotelapusta voi vaatteen kantaja tarkistaa, kuinka monta käytettyä pulloa kyseiseen vaatteeseen on käytetty.

TouchPoint suunnitteli ja valmisti

Uusien työvaatteiden suunnittelusta ja valmistuksesta on vastannut suomalainen työvaateyritys TouchPoint Oy. Vastuullisuus oli SOLille tärkeä kriteeri, kun malliston materiaaleja ja yhteistyökumppania valittiin.

– SOL on alansa edelläkävijänä tehnyt vaikuttavan valinnan. On ollut upeaa suunnitella heille mallisto, joka on käytettävyydeltään ja kestävyydeltään huippulaatua ja mukautuu 10 000 ihmisen hyvinkin erilaisiin työtehtäviin, TouchPointin toimitusjohtaja Outi Luukko sanoo.