Vuosittain Hartwall Arenalla järjestetään jopa 135 tapahtumaa, joissa vierailee noin 900 000 katsojaa.

Hartwall Arenalle kelpaa vain paras

– Asiakkaamme nauttivat meillä viihteen ensiluokkaisia elämyksiä ja lähtökohdan pitää siis kaikessa muussakin olla huippulaatu, 20-vuotisjuhlia viettävän Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta toteaa.

Hartwall Arenalla asiakaskokemusta mietitään kokonaisuutena.

– Yhteistyömme SOLin kanssa on sujunut hyvin. 14 000 katsojan täyttäessä Arenan tarvitaan niin joustoa kuin reagointinopeuttakin, toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta sanoo.

– Täällä esiintyy niin tähtiartisteja kuin jääkiekon virtuoosejakin ja haluamme pitää tason samalla korkeudella kaikessa muussakin, toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta sanoo.

– Tutustuin jo vuosia sitten Disney World – asiakastyytyväisyystutkimukseen. He halusivat parantaa asiakaskokemusta ja vastaus ei suinkaan löytynyt vielä parempien Aku Ankka ja Mikki Hiiri näyttelijöiden palkkaamisesta, vaan kadunlakaisijoista, joilla on hyvä palveluasenne ja jotka osaavat ystävällisesti neuvoa, missä jokin laite tai alue sijaitsee.

– Luulen, että niin on meilläkin. Eli kaikki se, mitä täällä tapahtuu on jo valmiiksi niin korkeatasoista, että lopullinen hieno asiakaskokemus sinetöityy arkisempien asioiden avulla. Silloin punnitaan, miten hyvin oheispalvelut toimivat. Esimerkiksi onko ruoka hyvää tai onko täällä siistiä? Tältä pohjalta etsimme kumppaneita palveluja toteuttamaan.

– Ympäristöasioissa meillä on myös selkeät tavoitteet ja kaikkien täällä toimivien on sitouduttava ekologisesti kestävään toimintatapaan.

Aina sattuu ja tapahtuu

SOL on huolehtinut Hartwall Arenalla siivouksesta jo vuodesta 2003 ja kiinteistön turvallisuudesta noin viiden vuoden ajan.

– Kun siivous aikanaan kilpailutettiin, lähtökohta oli se, että halusimme tänne yhden alan johtavista toimijoista.

– Ja SOLin kanssa meillä on mennyt oikein hyvin. Tämä on aika erikoinen paikka toimia eikä todellakaan mikään tavallinen toimistokiinteistö ja vaatii perehtymistä.

Vuosittain Hartwall Arenalla järjestetään jopa 135 tapahtumaa, joissa vierailee noin 900 000 katsojaa.

– SOLilaiset ovat sopeutuneet hyvin alalla vallitseviin omituisiin työaikoihin ja välillä hektiseenkin menoon.

Tapahtumien aikana tiimi on koko ajan lähtövalmiudessa.

– Kun jopa 14 000 ihmistä kokoontuu saman katon alle, niin kyllä silloin aina muutama kahvikuppi kaatuu ja kaikkea sattuu ja tapahtuu. Ja esimerkiksi wc-tiloissa pitää olla aina siistiä eli niitä huolletaan koko ajan.

Kiinteistön turvallisuudesta huolehtii SOLin miehittämä valvomo, jossa ollaan paikalla vuorokauden ympäri.

– SOLilaiset raportoivat kaikesta suoraan meidän talon omalle turvallisuuspäällikölle. Tapahtumien aikaisista turvallisuuspalveluista sen sijaan vastaavat kunkin tapahtuman järjestäjät.

Juhlavuonna muistetaan yleisöä

20-vuotisjuhlien kunniaksi julkaistiin oma Hartwall Arena App.

– Päätimme, että emme järjestä pönötysjuhlia vaan sen sijaan halusimme muistaa yleisöämme jotenkin muuten. Sovelluksen kautta voi esimerkiksi ostaa liput ja tutustua tiloihin. Sieltä löytyvät myös julkisen liikenteen aikataulut ja linkit reittioppaaseen.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta.

– Haluamme näin kiittää yleisöä kuluneista vuosista. Syksyn aikana arvomme myös lippuja tämän uuden sovelluksen kautta sekä yllätämme aina välillä jonkun katsojistamme, kun hän saapuu Areenalle, tarjoamalla seurueelle paremmat paikat katsomosta

Uusia lajeja tulee tiuhaan tahtiin

Kimmo Kivisilta kertoo tyytyväisenä että urheilulajien ja tapahtumien kirjo kasvaa koko ajan.

– Menemme koko ajan kohti monipuolisempaa tarjontaa. Keväällä täällä pelattiin esimerkiksi ensimmäisen kerran lentopalloa. Se oli mielenkiintoista ja sen voin sanoa, että lentopallofanit osaavat käyttää ääntään.

– Kesäkuussa näimme Lentopallon Maailmanliigan kotiottelut ja nyt odotamme innolla, kun Suomi ottaa kotiyleisönsä edessä mittaa koripallon perinteisistä mahtimaista EM-kisojen osakilpailussa. Sekin on historiallinen hetki, koska edellisen kerran Suomessa pelattiin EM-koripalloa 1967.

Tulevan vuoden ohjelmistosta on ennakkoon tiedossa jo 80 prosenttia.

– Ja kesätauot ovat lyhentyneet, mikä on tietenkin positiivinen asia. Tauko kuitenkin tarvitaan että halli saadaan huollettua.

Kotimaiset artistit nousivat suurille lavoille

Urheilun lisäksi Arenalla nähdään kansainvälisiä viihdetapahtumia, kotimaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja sekä järjestetään monenlaisia isompia ja pienempiä tapahtumia.

– Noin 65 prosenttia tapahtumista on jotain muuta kuin urheilua.

Hartwall Arenan johtoon Kimmo Kivisilta siirtyi Telia Soneran markkinointijohtajan paikalta.

Kun Enrique Iglesias tanssitti koko areenaa, se oli aika upea näky.

– Siinä tehtävässä olin muutaman vuoden.

Sitä hän oli ehtinyt tutustua perusteellisesti viihteen ja musiikin maailmaan toimiessaan ensin Radiomafian juontajana ja sitten kansainvälisen levy-yhtiön markkinointijohtajana.

– Onhan se upea juttu, että voimme tarjota kansainvälisten tähtien maailmankiertueille sopivat puitteet ja pääsemme nauttimaan konserteista Helsingissä.

– Ja hienoa on myös, että Vain elämää – sarja nosti omat kotimaiset artistimme suurille lavoilla. Ja heidän lavashownsa kestävät mainiosti vertailun kansainvälisen mittapuunkin mukaan.

Omaa suosikkimusiikkilajia Kivisilta ei paljasta.

– Olen kaikkiruokainen varmaan taustastani johtuen. Olen nähnyt täällä niin monia mahtavaa juttuja. Esimerkiksi kun Latinopopin suurin tähti Enrique Iglesias otti keväisenä sunnuntai-iltana naisvaltaisen täyden katsomon haltuunsa ja tanssitti koko areenaa, se oli aika upea näky.

Teksti: Vaula Aunola Kuvat: Hartwall Arena

Hartwall Arenalla kuhisee tapahtumapäivinä

Hartwall Arena