Urhoollisuus-kunniakirjan ojensivat SOLilaiselle uimavalvoja Joonas Mikkoselle (keskellä) liiketoimintajohtaja Jussi Holopainen ja alueen palvelujohtaja Noora Kekki.

SOL palkitsi uimavalvoja Joonas Mikkosen hengen pelastamisesta

SOLilainen uimavalvoja Joonas Mikkonen palkittiin Urhoollisuus-kunniakirjalla. Hän pelasti kokemattoman uimarin hengen joulukuussa Punkaharjulla sijaitsevassa Kruunupuiston kuntoutuskeskuksessa.

Pelastettu on nuorehko mies, joka oli saanut uimaopetusta, mutta jonka taidot olivat vielä heikot.

– ­Joulun jälkeisenä pyhänä kuntoutuskeskuksemme altaassa oli erityisen paljon uimareita ja veden pintaan tuli myös pientä aallokkoa. Slloin uimataidot eivät riittäneet ja hän vajosi nopeasti pohjaan, uimavalvoja Joonas Mikkonen kertoo.

Olen hyvin otettu ja iloinen tästä tunnustuksesta.

Mikkonen hyppäsi saman tien altaaseen ja sai miehen pintaan. Hän aloitti nopeasti elvytyksen ja yksi asiakkaista hälytti samalla ambulanssin. Mies toimitettiin sairaalaan ja selviytyi vammoitta.

Palkitsemistilaisuudessa olivat mukana SOLin siivous- ja toimitilapalveluiden liiketoimintajohtaja Jussi Holopainen ja alueen palvelujohtaja Noora Kekki. Holopaisen mukaan Joonas Mikkonen on toiminut tilanteessa erinomaisesti ja elvytystilanteessa osoittanut taitoa ja tietoa sekä toiminut koulutuksen mukaisesti.

– Uimavalvojan työ on erittäin tärkeää ja siinä on kysymys ihmishenkien turvallisuudesta. Valppaus, ennakoiminen ja tilannetaju ovat työssä ensiarvoisen tärkeitä samoin kuin äärimmäisen korkea työmoraali.

Palkitsemistilaisuus pidettiin kakun ja kahvien kera Kruunupuiston tiloissa ja yllätti Joonas Mikkosen täysin. Mikkoselle myönnettiin SOLin sisäinen Urhollisuus-kunniakirja. Tilaisuudessa olivat läsnä myös kohteen palveluohjaaja ja palveluvastaavat.

– Olen hyvin otettu ja iloinen tästä tunnustuksesta. Uimataito on erittäin tärkeä, ja nyt tilanteessa kävi onni onnettomuudessa eli tämä henkilö ui valvotussa altaassa.

Jussi Holopainen sanoo, että Kruunupuisto on yksi SOLin monesta palveluratkaisukohteesta, jossa on käytössä asiakkaalle räätälöity palveluratkaisu.

– Vastaamme siivouksesta, teknisestä kiinteistöhuollosta, uimavalvonnasta ja eräistä muista asiakkaan tilaamista aputöistä. Siellä työskentelee 20-25 henkilöä tarpeiden mukaan. Kruunupuistolla ja SOLilla on pitkä ja kehittyvä yhteistyösuhde, jota kehitetään koko ajan, Holopainen kertoo.

Teksti: Mirkka Kortelainen Kuva: Ahti Makkonen

Lue Joonas Mikkosen tarina Hymyn valokeilassa -palstalla.

SOL Toimitilapalvelut

Kruunupuisto