- SOLin palvelujohtaja Heidi Uotinen kertoo, että tehtaan linjastolla tehdään puhtaustestit päivittäin.

Elintarvikesiivous on konseptoitua

SOL on vastannut Valion Joensuun juustolan siivouksesta kesäkuusta 2016. Sopimus kattaa koko tehtaan niin prosessisiivouksen kuin toimistot ja ulkoalueet. Kesällä tehdään myös pihatöitä ja leikataan nurmikot ja pensaat, talvella hoidetaan lumityöt ja hiekotus.

Prosessisiivous edellyttää meiltä erityistä tarkkuutta, sillä juusto on rasvan takia haasteellinen tuote, SOLin Kuopion palvelujohtaja Heidi Uotinen kuvailee.

– Käytämme erityistä elintarvikesiivouskonseptiamme tällaisissa kohteissa. Siinä on tarkkaan määritelty työn vaiheet, käytettävät aineet ja välineet.

Prosessisiivous tehdään yöllä, kun tehdas ei ole toiminnassa.

– Pesemme tuotantolinjastot painepesurilla ja vaahdotuslaitteistolla ja lopuksi sekä me että Valio otamme näytteet. Kun tulokset näytteistä ovat tulleet, tehdas saa luvan käynnistyä. Meidän aikanamme tehdas ei ole koskaan ollut kiinni.

Juustola on viileä työpaikka, pakkaustiloissa lämpötila on 18 astetta ja kypsytyksessä +5 astetta.

– Yhteistyö asiakkaan, eli Valion tehdaspalvelupäällikkö Tero Maljan kanssa on toiminut myös erittäin hyvin. Yhteistyön käynnistyessä, saimme Turusta tänne töihin kuukaudeksi SOLilaisia osaajia, jotka olivat työskennelleet elintarviketeollisuuden prosessisiivouksessa. Heidän avullaan siivous saatiin hyvin käyntiin.