– Kilpailuhakemus on erittäin hyvä työkalu työssäni, ja sen kautta voin seurata budjetin toteutumista kohteissani, kertoo moninkertainen Laatupalkinnon voittaja Pirjo Kleemola.

Kisakonkarin tiimi siivoaa elintarvikealan kohteita

Siivouksen parissa työskentelevä palveluesimies Pirjo Kleemola Oulusta on voittanut monena vuonna laatupalkinnon. Hän hoitaa sekä pitkiä asiakassuhteita että yksittäisiä keikkoja.

Kleemola vastaa noin nelikymmenpäisen palveluvastaavien joukkonsa kanssa muun muassa kaupan ja elintravikeasiakkuus kohteita.

Omista järjestelmistä yhteiseen

Yksi Kleemolan iso asiakas on perheyhtiö Kotivara Oy, jonka kanssa käytäntöjä on kehitetty monella tapaa. Kohteelle on myö palkattu erillinen kohdevastaava. Pesijöiden ja päälliköiden kanssa käydään nyt useammin palavereja, joista asiat siirtyvät arjen työhön nopeammin.

Meetvursteja valmistavalla Kotivaralla siirryttiin myös uuteen järjestelmään, jolla varmistetaan turvallinen, korkean hygieniatason elintarviketuotanto.

– Siirryimme käyttämään yhteistä pintanäytteiden keräämiseen tarkoitettua mittaria. Näytteet otetaan suunnitelman mukaan ja tulokset saadaan tietokoneohjelman avulla välittömästi aiemman kolmen päivän sijaan.

Epäsäännölliset keikat, kuten erikois- ja perussiivoukset sekä rakennusliikkeille tehtävät loppusiivoukset ovat lisääntyneet. Monet asiakkaat palaavat yhden keikan jälkeen tilaamaan lisää.

– Pystymme reagoimaan nopeasti ja lähettämään lisää väkeä jopa samana tai seuraavana päivänä. Tämä on asiakkaille tärkeää.

Joustava esimies sitouttaa

Vuosittain Laatupalkintokilpailuun osallistunut Kleemola on myös onnistunut pienentämään koneiden huoltokustannuksia.

– Palveluvastaavat saavat koneista tarkemmat ohjeistukset, ja heille pidetään myös konekoulutuksia. Yksi palveluvastaava hoitaa pieniä konevikoja, ja hän myös ilmoittaa minulle huollon tai varaosan tarpeesta.

Yli 20 vuotta SOLia palvelleen ja 15 vuotta esimiehenä toimineen Kleemolan tiimissä on alhainen vaihtuvuus. Työilmapiiritutkimus Ilopuntarin tulokset ovat nousseet viime vuosina. Hän tähtää hyvään, tiiviiseen yhteistyöhön työntekijöiden kanssa ja pyrkii joustavasti huomioimaan heidän toiveensa esimerkiksi vapaista. Hän iloitsee siitä, että koko tiimi sai Laatupalkintokilpailun voiton ansiosta eräänlaisen bonuksen lisämotivaatioksi jatkaa laadukasta työtä.

Teksti: Veera Saloheimo Kuva: Vesa Ranta

SOL Laatupalkintokilpailu on oiva väline toiminnan kehittämiseen

SOL Siivouspalvelut

K-Citymarket Kaakkuri Oulu

Kotivara Oy