Vuoden Äiti palkittiin

- Ei voi olla totta!

Kaisa Alaviiri sai SOLin palveluihin lahjakortin palkintona Vuoden äiti -kilpailussa. SOLin Elina Jalonen ja Sabine Haavisto kertoivat tarjolla olevista palveluista.

Epäusko oli ensimmäinen reaktio, kun espoolainen Kaisa Alaviiri kuuli saamastaan Vuoden äiti -palkinnosta. Kuuden lapsen äiti Kaisa Alaviiri veti pisimmän korren SOLin ja Radio Iskelmän järjestämässä Vuoden äiti -kilpailussa. Kisaan Kaisan ilmoitti 12-vuotias Saara-tytär.

– Olin koirien kanssa lenkillä, kun radiosta soitettiin minulle. En uskonut asiaa ollenkaan aluksi, luulin että se on joku vitsi!
Kotona asia selvisi paremmin. Saara oli 800 muun osallistujan tavoin lähettänyt kilpailuun kirjeen äidistään. Kilpailussa jaettiin pienempiä lahjakortteja, ja päävoittona oli loppuvuoden pesulapalvelut tai kotisiivous. Voiton ratkaisi läheisen haastattelu.

– Olen hirveän ylpeä Saarasta.

Kaisa asuu perheineen Espoon Lintuvaarassa. Kotona asuu 4 lasta, kaksi vanhinta on jo muuttanut pois. Lapset ovat iältään 8-22-vuotiaita.

– Olemme tiivis perhe ja vietämme yhdessä paljon aikaa, lomamatkatkin tehdään koko porukalla. Ilman lapsia elämä olisi tyhjää.

– Äitiys on merkittävä osa minua. Se on varmaan eniten tehnyt minusta minut.

Sama aviomies on pysynyt rinnalla nuoresta asti.

– Pidämme kahdestaan minilomia. Ilman yhteistä aikaa parisuhde ei voi kestää – arkijämähdys väijyy.
Kaksijalkaisten jäsenten lisäksi perheeseen kuuluu kaksi kissaa ja koiraa eli imuroida täytyy monta kertaa viikossa.

Vuoden äiti -kisassa palkintona oli joko loppuvuoden pesulapalvelut tai siivoukset valinnan mukaan.

– SOLin palveluihin kuuluu muun muassa siivousta, mattojen ja verhojen pesua, ruohonleikkuuta, lumitöitä, asioimispalveluita ja postilaatikon tyhjennystä, kertovat Sabine Haavisto ja Elina Jalonen SOLista.

– Jännä kuulla mitä kaikkea on tarjolla. Meidän perhe ei ole ennen käyttänyt mitään kotipalveluita. Tuntuu, että ennen siivoojan tuloa pitää varmaan itse siivota! Kaisa sanoo.

Hän kertoo, että Lintuvaaran kodissa ei sinänsä ole sotkuista, mutta tavaraa vaan on paljon. Kun perheen molemmat aikuiset tekevät kokoaikatöitä, siivous saattaa helposti jäädä vähän rempalleen.

Kakkukahveilla palkinnon luovutuksessa Kaisa jäi vielä pohtimaan, minkälaisen paketin palveluja hän voisi sopia SOLin osaajien kanssa. Hän kuitenkin tietää, mihin tulee käyttämään säästyvän ajan.

– Tykkään lukea kirjoja, joten niihin uppoutumalla voisin hemmotella itseäni.