Uusi valtakunnallinen 24/7 palvelukeskus sai nimekseen Aurinkovoimala

SOL laajentaa Hämeenlinnan hälytyskeskuksen monipuoliseksi palvelukeskukseksi, jonne vaiheittain siirretään valtakunnallisesti turvallisuus-, siivous-, kiinteistö-, ja henkilöstöpalveluiden tukipalvelut.

Aurinkovoimalasta tulee palvelupäällikkö Arto Mäkisen mukaan valtakunnallinen taustatuki, joka tarjoaa tarvittaessa apua ympäri vuorokauden sekä SOLin asiakkaille että omalle henkilöstölle.

– Keskuksessa on myös yöaikaan väkeä paikalla. Hälytys- ja turvapalveluissa näin on tietysti aina ollut, mutta nyt ympärivuorokautinen valmius laajenee koskemaan myös muita palveluita, Mäkinen sanoo.

Keskus ohjaa työntekoa ja valvoo kentällä liikkuvia partioita. Mäkinen korostaa, että Aurinkovoimalan päivystäjät ovat kriisitilanteiden ammattilaisia.

Palvelukeskus on SOL-ilmeen mukaisesti avara, aurinkoinen ja yhtenäinen kokonaisuus, jossa on tilaa ja tunnelmaa. Aurinkovoimalaksi nimetty palvelukeskus on saneerattu perinteikkääseen, 1930-luvulla rakennettuun ja 1990-luvun puolivälissä toimintansa lopettaneeseen Hattelmalan piirimielisairaalaan.