Soolo siivoaa Itiksessä

Lokakuun alussa otettiin käyttöön Sooloksi nimetyn TASKI IntelliBotin siivousrobotin. Soolo soveltuu hyvin Itiksen isoille käytäville, jossa siivottavaa lattia pinta-alaa on runsaasti. Itiksessä siivousrobottia käytetään öisin ja sen työskentelyä valvoo palveluvastaava, joka samaan aikaa suorittaa omia tehtäviään.

Soolon yli 20 erilaista sensoria havainnoi ympäristöä esteiden varalta, taaten näin turvallisen työskentelyn. Robotti pystyy pesemään jopa 7 000 neliötä työvuoron aikana ja sen kaikki toiminta tallentuu käyttöjärjestelmään. Näin sen toimintaa voidaan edelleen kehittää ja laatua parantaa.

– Olemme saaneet hyviä kokemuksia erilaisissa testeissä ja monet asiakkaamme ovat kiinnostuneita robotin käyttöönotosta, kertoo SOL Palveluiden palvelujohtaja Mari Suomalainen.

– Robotit ja automatisointi ovat tärkeitä toiminnan kehittämisen keinoja, mutta pelkkä automatisointi ei yksin tuo kustannustehokkuutta.

– Olemme jo pitkään käyttäneen LEAN- johtamismenetelmään perustuvaa mallia, jonka avulla pääsemme käsiksi asiakkaalle arvoa tuottaviin asioihin. Erilaisilla teknisillä ratkaisuilla esimerkiksi käytettävien siivousaineiden ja menetelmien huolellisella suunnittelulla päästään monesti järkeviin säästöihin, Suomalainen summaa.

SOL Palvelut

www.itis.fi