SOL Turvallisuuspalvelut kasvaa vauhdilla

Helsingin Messukeskuksessa marraskuun puolivälissä järjestetyt turvallisuusalan Finn-Sec-messut olivat SOL Turvallisuuspalveluille jälleen tärkeä esittäytymisen paikka. SOLin tunnettuus turva-alan toimijana on kasvanut vinhaa vauhtia ja messuilta saatiin lisää uusia kontakteja.

SOL on FinnSec-tapahtuman taustalla olevan Finnsecurity ry:n jäsen. Joka toinen vuosi järjestettävien kansainvälisten FinnSecmessujen tarkoitus on tarjota yhdistyksen jäsenille mahdollisuus tavata toisiaan ja potentiaalisia uusia asiakkaita.

– Messut ovat meille tärkeä tapahtuma. Uudet kontaktit ovat tietysti toiminnan kasvun ehto, mutta on hyvä tavata myös nykyisiä asiakkaita ja alan muita toimijoita. Väkeä olikin liikkeellä paljon, SOL Turvallisuuspalveluiden liiketoimintajohtaja Ismo Heikkonen kertoo.


SOL oli näkyvästi mukana FinnSec 2013 ja Kiinteistö 2013 -tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa.

SOLin valtti turvallisuuspalveluissa on palvelu.

– Alan tekninen kehitys on mennyt huimasti eteenpäin ja tekniikkaa kaikki hyödyntävät, eli siinä ei oikein voi erottautua. Mutta me panostamme palveluun, Heikkonen selvittää toimintastrategiaa.

SOL korostaa mahdollisuutta täyden palvelun pakettiin.

– Esimerkiksi voimme toimittaa teollisuuslaitokselle kaikki tarvittavat palvelut saman katon alta: kiinteistöhuollon, siivouksen ja turvallisuuspalvelut, tarvittaessa jopa lisähenkilöstöä henkilöstövuokraustoimintamme ansiosta, Heikkonen muistuttaa.

Silti SOLin puolelta asiakkaan suuntaan toimii vain yksi yhdyshenkilö. Kohteen esimies on esimies myös SOLin eri toimialoilta tuleville työntekijöille.

Turvapalveluiden kautta tapahtuva monipalvelujen myynti on B-to-B -bisnestä.

– Asiakkaitamme ovat yritykset kautta linjan, eli teollisuuden ohella kaupat, liikekeskukset, finanssialan yritykset, logistiikkafirmat ja kuljetusvälineet, Heikkonen listaa.

SOL Turvallisuuspalveluiden toiminta alkoi seitsemän vuotta sitten. Lyhyessä ajassa se on kasvanut alan viidenneksi suurimmaksi toimijaksi. Kasvu on ollut vauhdikkaampaa kuin alalla keskimäärin, eikä sen taustalla ole yrityskauppoja, vaan kysymys on oman toiminnan eli niin sanotusta orgaanisesta kasvusta.

Edelleen kasvavan alan teknistyminen tarkoittaa sitä, että haalariasuiset vartijat kiertävät kohteissa entistä harvemmin. Tarkastuskierrokset tehdään yhä useammin kameran avulla ja kameralla voidaan myös varmentaa esimerkiksi hälytystilanteessa, mitä on tapahtunut.