– Kustannusseuranta on nykyään todella helppoa, saamme aina ajantasaisen tiedon pesulapalvelujen käytöstä, kategoriapäällikkö Jaana Arvo-Kuparinen VR Groupin Hankintayksiköstä kertoo.

VR pitää brändin puhtaana

SOLin yhteistyö VR:n kanssa laajeni entisestään tänä vuonna valtakunnallisen pesulapalvelusopimuksen myötä.

VR Groupin Hankintayksiköstä kategoriapäällikkö Jaana Arvo-Kuparinen kertoo, että konserni kaipasi valtakunnallista kumppania pesulapalveluihin.

– Aiemmin meillä on ollut paikkakuntakohtaisia sopimuksia ja esimerkiksi konduktöörit ovat käyttäneet eri toimijoita työasujensa pesettämiseen ja toiminta ei ollut koordinoitua.

SOL on jo pidemmän aikaa tehnyt VR Groupin kanssa yhteistyötä siivouspalveluiden osalta ja huolehtii tälläkin hetkellä VR:n kaukojunien, lähijunien ja yöjunien siivouksesta ja suurpesuista. Myös konsernin Kaakkois-, Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomen kiinteistöjen siivous kuuluu sopimukseen.

Kaikkiaan kohteita on yli 250 ja toimintaa on yli 50 paikkakunnalla. Nyt yhteistyö laajeni entisestään, kun VR Group ja SOL solmivat valtakunnallisesti kattavan pesulapalvelusopimuksen, johon sisältyy työvaatteiden, mattojen, verhojen ja muiden tekstiilien puhdistus.

Tärkeää on palvelun ammattimaisuus ja valtakunnallisuus.

– Haluamme, että laatutaso on sama, joka paikkakunnalla. Tekstiilien puhtaus on osa yritysilmettämme ja henkilökuntamme kulkee aina siisteissä työasuissa.

– Junien tekstiilit ovat myös kovan kulutuksen kohteena ja kankaiksi on valittu laadukkaita, kestäviä, palosuojattuja materiaaleja ja oikein hoidettuna niiden käyttöikä pitenee.
SOL huolehtii myös asemarakennusten ja muiden toimitilojen tekstiileistä ja matoista.

– Itse asiassa sopimus on vielä laajempi, koska konsernisopimuksemme kattavat aina myös tytäryhtiömme, Pohjolan liikenne ja Avecra voivat myös halutessaan käyttää sopimuksen mukaisia palveluja, samoin kuin kaikki projektityöntekijämme, jotka tekevät liikkuvaa työtä eri puolella Suomea.

Kustannusseuranta helpottui

Konduktööri Markus Helenius on jo kokeillut SOLin pesulapalveluita. – Homma toimii mainiosti

Jaana Arvo-Kuparinen kertoo, että nyt myös junahenkilöstö saa pesulalappuja, joiden kanssa he voivat viedä työvaatteensa SOLin pesulaan puhdistettavaksi.

– Kustannusseuranta on paljon helpompaa kuin ennen. Olemme aina ajan tasalla ja näemme pesulapalveluiden todellisen käytön.
VR Group arvostaa myös kumppaninsa ympäristöystävällisyyttä

– Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä kaikessa toiminnassa niin kuin tässäkin.

Ennen haastattelua hän oli ottanut puhelun varikolle ja saanut lyhyen, ytimekkään vastauksen kysymykseen siitä, miten uusi yhteistyö SOLin pesulapalveluiden kanssa on lähtenyt käyntiin.

– Sieltä vastattiin, että homma toimii. Vastaus olisi varmaan ollut aika lailla pitempi, jos ongelmia olisi, Jaana Arvo-Kuparinen toteaa hymyillen.

TEKSTI JA KUVAT: VAULA AUNOLA

Puhdasta tule

Yrityksien tekstiilejä ja työasuja pestään pesulamyyymälöissä ja erikoispesulassa.

Lue lisää