- Aina kannattaa ostaa laatuvaatteita. Siinä säästää, koska vaatteet kestävät hyvännäköisinä ja käyttökelpoisina paljon pidempään, myymälänhoitaja Veera Halttunen sanoo.

Tapiolan pesula palvelee niin businessasiakkaita kuin turistejakin

SOL Pesulassa vaatteet puhdistuvat nopeimmillaan muutamassa tunnissa. Myymälänhoitaja Veera Halttunen myös neuvoo asiakkaita mielellään vaatteiden materiaalivalinnoissa.

OLin Pesula Espoon Tapiolassa palvelee sekä lähialueiden asukkaita että aivan vieressä sijaitsevan laajan Keilaniemen liikealueen yritysten henkilökuntaa.

– Siellä ovat monien yritysten pääkonttorit ja meillä käykin aika paljon businessasiakkaita, SOL Pesulan myymälänhoitaja Veera Halttunen kertoo.

Asiakkaille suositellaan tekstiilien suojakäsittelyä.

Tapiola on myös suosittu erityisesti arkkitehtuurista kiinnostuneiden turistien vierailukohde. SOLin Pesula sijaitsee aivan kansainvälistä mainetta niittäneen, arkkitehti Aarne Ervin johdolla 60-luvulla suunnitellun keskustan sydämessä. Ja muutaman askeleen päästä löytyy alueen suurin hotelli.

– Asiakkainamme on siis myös aika paljon turisteja ja puhtaat vaatteet voi tarvittaessa noutaa meiltä vaikka samana päivänä, jos on tuonut ne aamupäivällä pestäväksi.

Tapiolan Pesulalla on myös paljon kanta-asiakkaita.
– Heidän kanssaan on mukavaa vaihtaa kuulumiset ja kivoja pikku yllätyksiäkin sattuu. Kun viimeksi olin lomalla, eräs asiakas oli käynyt kysymässä missä olen. Jäin miettimään, että miksi. Syy selvisi, kun hän tuli uudelleen käymään. Minulla oli ollut nimipäivät ja hän olisi tahtonut ilahduttaa minua. No, suklaa maistui hyvältä jälkikäteenkin.

Asiantuntija neuvoo

Veera Halttunen opiskeli Tallinnassa vaatesuunnittelijaksi ja mallimestariksi ja muutti Suomeen yli 20 vuotta sitten.
– Minulla oli ensin oma yritys, joka teki töitä tunnetuille alan toimijoille muun muassa Andiatalle, joka sitten palkasi minut malliompelimonsa vetäjäksi. Itse asiassa kätteni työn jälkeä on nähty useammankin Suomen presidentin puvussa.

Välillä hän asui Ruotsissa.
– Menin sinne perhesyistä, ja kun palasin sieltä noin neljä vuotta sitten, niin aloitin työt SOLilla.

Viittä eri kieltä taitava Veera viihtyy hyvin pesulassa.
– Samaa alaahan tämä on ja katson nyt vain asioita toiselta puolelta. Kun aiemmin loin vaatteita, huollan nyt toisten luomuksia.

Kanta-asiakkaat ovat myös huomanneet Veeran ammattitaidon ja häneltä kysytäänkin usein neuvoja vaatehankintojen ja materiaalien suhteen.
– Aina kannattaa ostaa laatuvaatteita, jos niihin vaan on varaa. Todellisuudessa siinä säästää, koska vaatteet kestävät hyvännäköisinä ja käyttökelpoisina paljon pitempään.

Asiakkaille suositellaan myös tekstiilien suojakäsittelyä.
– Näytän heille kädestä pitäen, miten se toimii. Minulla on täällä mallihousut, joille kaadan vettä, ja asiakkaat näkevät, miten helposti nesteen voi vain pyyhkiä pois eikä se imeydy vaatteeseen.

Etsi lähin SOL Pesula

Teksti ja kuvat: Vaula Aunola