SOL Pesulapalveluiden osaamista maailmalla

SOLilainen Raisa Örn sai kutsun edustaa Suomea maailmanlaajuisessa pesula-alan työryhmässä. Kun työryhmän työ aikanaan valmistuu, uudet tekstiilien hoito-ohjeet otetaan käyttöön kaikkialla maailmassa.

ansainvälisen työryhmän kolmivuotinen urakka alkoi tammikuussa Pariisin pohjoispuolella Clichyssä. Myös SOLin kouluttaja Raisa Örn lensi Ranskaan jakamaan osaamistaan ja ammattitaitoaan. Hän on koulutukseltaan tekstiili- ja vaatetusalan teknikko sekä pukuompelija ja hänellä on liki 15 vuoden kokemus alalta.

Työryhmään kuuluu 15 eri alojen asiantuntijaa ympäri maailmaa, kuten Kanadasta, Japanista ja Euroopan maista. Mukana on pesula-alan ammattilaisten lisäksi niin pesuainekuin konetoimittajiakin sekä kansainvälisiin pesuohjemerkintöihin erikoistuvia henkilöitä. Raisa Örnin vankkaa ammattitaitoa halutaan hyödyntää erityisesti kemiallisen pesun osaamisessa.

Asiakkaat hyötyvät monin tavoin uusista ohjeista.
Työryhmän tarkoituksena on uudistaa muun muassa kankaiden ja vaatteiden ammattimaista huoltoa, kemiallista pesua ja selkeyttää pesuohjemerkintöjä jatkuvasti uudistuvien materiaalien vuoksi.

– On hienoa, että SOLin asiantuntijuuteen luotetaan, Örn iloitsee.

– Olen kiitollinen, että saan olla mukana jakamassa tietoa ja edustamassa Suomea maailmalla. Samalla saan mahdollisimman monipuolisen näkemyksen alan nykytilasta, tulevaisuuden tuulista ja pesuohjeiden kiemuroista, hän jatkaa.

Kun työ aikanaan valmistuu, tulevat uudet tekstiilien huolto-ohjemerkinnät eli standardit suosituspohjaisesti voimaan kaikkialla maailmassa.

SOL Pesulapalveluita käyttävälle asiakkaalle standardien uusiminen näkyy nyt jo ympäristöystävällisten palveluiden lisääntymisenä.

– Yhteisistä kansainvälisistä toimintamalleista sopimalla voidaan varmistaa, että asiakas voi aina ja kaikkialla luottaa saamaansa palveluun ja siihen, että pesu tehdään jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla, sekä tekstiili että ympäristö huomioiden, Örn lopettaa.

– Seuraavan kerran työryhmä kokoontuu kesäkuussa. Tavoitteena on saada standardit silloin kommentointikuntoon.

TEKSTI JA KUVA TERHI PÄÄSKYLÄ-MALMSTRÖM