Oma innovaatio säästää pesuloissa

SOLin henkilökunnan sitoutumisesta ympäristöarvoihin kertoo, se että ideoita asioiden parantamiseen tulee omasta talosta.

– Henkilökuntammehan tuntee työmme parhaiten ja kannustamme heitä ideointiin, SOL Pesuloiden toimitusjohtaja Elina Jalonen sanoo.

– Meidän omat pesula-alan ammattilaisemme keksivät esimerkiksi, että kemiallisen pesun jälkeen koneen jäähdyttämiseen käytettävä puhdas vesi, joka ei ole koskaan tekemisissä pyykkien eikä pesuaineiden kanssa, voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen vesipesussa. Näin säästetään sekä vettä että veden lämmittämiseen kuluvaa energiaa, koska vesi on jo valmiiksi lämmennyt 40-60 asteiseksi.

Uuden idean keksijät SOL Pesulapalveluiden laatu- ja kehitysvastaava Kati Talikka ja ja SOLin huoltoteknikko Kimmo Suutari uskovat, että tulevaisuudessa peräti 90 prosenttia vedestä voidaan kierrättää

Idea eteni nopeasti toteutukseen asti.

– Uutta keksintöä jalostettiin yhdessä laitevalmistajan kanssa, joka myös innostui asiasta. Vedenkierrätysjärjestelmä on nyt jo käytössä useissa pesuloissamme, ja se asennetaan kaikkiin uusiin pesuloihimme.

Teksi ja kuva: Vaula Aunola

Ekoteot vaativat paneutumista