Tehokas työkalupakki auton sisätilojen siistimiseen. SOLin pesulamyymälöistä vuokrattava painehuuhtelukone puhdistaa pintaa syvemmältä. Kojelauta ja muut muoviosa puhdistuvat vedellä ja mikrokuituliinoilla. Puhdistamisen jälkeen auton penkit suojakäsitellään.

Kunnon pesurilla lika lähtee!

Onko autollasi takana jäätelökesä? Etenkin lapsiperheissä sattuu ja tapahtuu. Nyt on aika siistiä auto.

SOLin pesulamyymälöistä vuokrattava tekstiilipintojen pesulaite on kätevä ja pintaa syvemmältä puhdistava apuväline auton puhdistamiseen, sillä lähtevät hankalammatkin tahrat auton sisustuksesta. Auton istuimet joutuvat koetukselle etenkin lapsiperheissä ja perheissä, joissa on lemmikkejä.

Etenkin allergisille on tärkeää, että puhtaan kodin lisäksi myös auto on puhdas ja sisäilma on raikas.

Puhdasta pintaa syvemmältä

SOL Pesulapalveluiden laatuvastaava Kati Talikka kertoo, että pesurilla pesten auton penkit saadaan puhtaiksi pintaa syvemmältä.

– Pesulamyymälöistä vuokrattava koneen mukana tulee tehokas pesuaine ja esimerkiksi oksennuksen aiheuttamat hajuhaitat saadaan kokonaan pois, samoin pölypunkit ja allergeenit.

Kuraiset koiran tassun jäljet lähtevät myös, kunhan irtohiekka on imuroitu etukäteen pois.

Pesurin käyttö on helppoa.

– Sitä käytetään samaan tapaan kuin imuria ja annamme mukaan perusteelliset ohjeet ja opastuksen.

Tekstiilipintojen pesuri soveltuu myös mattojen, huonekalujen, asuntovaunujen ja veneiden istuinpäällisten puhdistamiseen.

Purukumi jäädytetään
Ammattilainen neuvoo myös miten takapenkille takertunut purukumi irtoaa.

– Tiukkaan tarttunut purukumi kannattaa ensin jäädyttää esimerkiksi laittamalla sen päälle hetkeksi jäillä täytetty muovipussi. Jäädytetty purukumi lohkeilee ja lähtee irti rapsuttamalla, täytyy vain muistaa, ettei käytä mitään terävää, joka saattaisi rikkoa auton istuimen tekstiilin. Kojelaudan ja muiden muoviosien puhdistukseen Saloranta suosittelee mikrokuituliinojen lisäksi sopivaa pesuainetta ja vettä.

– Kevyesti kostutettu ja kuivaksi puristettu mikrokuituliina irrottaa rasvatahratkin tehokkaasti eikä varmasti naarmuta pintoja. Pesun jälkeen auton sisustus kannattaa suojata suoja-aineella, joka levitetään myös pesurilla.

– Suojakäsittely estää jatkossa tahrojen imeytymisen kankaaseen ja penkille kaatuneen kahvin voi vain pyyhkäistä pois.

TESKTI MIRKKA KORTELAINEN // KUVA AVULA AUNOLA