Hilkan tarina

Eläkkeelle hyvillä mielin. Tarvittaessa töihin takaisin.

Aika SOLin palveluvastaavana on mennyt kuin siivillä. Mukava työyhteisö ja työkaverit ovat tässä työssä olleet suuri rikkaus, kertoo 22-vuotisen uran SOLilla tehnyt Hilkka Petäjäjärvi.

Muutimme Kemijärveltä Rovaniemelle ja olin palaamassa hoitovapaalta työelämään. Näin lehdessä SOLin työpaikkailmoituksen ja lähdin paikkaa kyselemään. Seuraavana päivänä olinkin jo SOLilla töissä, kertoo Hilkka.

SOL oli juuri aloittanut yhteistyön Lapin Yliopiston kanssa ja olin koulun ensimmäisiä siivoojia. Harjoittelukouluun siirryin muutaman vuoden jälkeen. Siitä asti olen saanut työskennellä saman työkaverin kanssa. Tunnetaan toisemme oikeinkin hyvin, naureskelee Hilkka. Meidät on otettu hienosti osaksi työyhteisöä: Yhteisiin kahvitilaisuuksiin, teattereihin ja pikkujouluihin pyydetään aina mukaan. Ja lapset täällä alakoulussa ovat aivan ihania. Välillä opettajat pyytävät meitä kertomaan lapsille, miten heidän tulisi toimia, jotta meidän siivoustyö helpottuu. Kivahan on kasvatustyöhön näin osallistua.

Miten siivoustyö on muuttunut vuosien varrella?

Siivousvälineet ovat muuttuneet aivan hirveästi. Mikroliinat ja lastat helpottavat ja nopeuttavat työskentelyä huomattavasti. Kiire tuntuu olevan meilläkin välillä liiaksi läsnä, mutta onneksi hyvät välineet ja menetelmät auttavat.

Millaisia terveisiä haluat lähettää työelämäänsä aloitteleville nuorille?

Levon ja työn pitää olla tasapainossa. Omista harrastuksista ja ystävistä kannattaa pitää kiinni, ne ovat tärkeitä. Itse lepäsin kunnolla kotona ja aina hyvillä mielillä lähdin töihin. Ja kun työkaverit olivat niin mukavia, niin mikäs siinä. Kouluttautua kannattaa, eikä siivousalan raskautta kannata pelätä. Kaikki työ on omalta osaltaan raskasta.

Töihin tarvittaessa – Keltaiseksi Pantteriksi

Kyllä se isäntäkin jo vähän vinkkasi, että nyt voisit eläkkeelle jäädä. Hyvillä mielin jään, kesää vasten on kiva jäädä. Mökkeillään ja marjastetaan ja nautitaan kun pääsee terveenä eläkkeelle.

Olen lupautunut tulemaan tarvittaessa töihin, jos tarvis on. Talvella voi haikeus iskeä ja on kiva tietää etukäteen, että töihin voi aina palata ja tehdä sen verran kun itselle kulloiseenkin tilanteeseen sopii.