Consultorin toimitusjohtaja Markus Andersson lupaa SOLin asiakkaille aivan uusia mahdollisuuksia.

SOL loikkasi IT-alalle

Elokuussa SOL osti enemmistön tietotekniikan asiantuntijayritys Consultorista ja asiakkaille voidaan tarjota nyt myös tietotekniikan asiantuntijapalveluja.

SOLin ja itsenäisenä yrityksenä toimintaansa jatkavan Consultorin yhteistyö on lähtenyt liikkeelle erittäin hyvin.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä tehtyyn kauppaan ja Consultorin liiketoiminnan kasvu loppuvuodesta on ylittänyt kaikki odotukset. Samalla, kun nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aivan uudenlaisia palveluja, saamme myös uutta osaamista omien palveluidemme digitalisointiin ja robotiikan edistämiseen, SOL Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juhapekka Joronen myhäilee.

Tämä avaa aivan uusia mahdollisuuksia.

Molempien yritysten henkilökunta on jo yhteistyössä löytänyt useita liiketoiminnan kehityskohteita, joissa hyödynnetään kahden hyvin eri taustoista tulevan yrityksen synergioita.

–Yrityskaupan jälkeen kulunut kolme kuukautta on ollut todella työntäyteistä, mutta samalla myös äärimmäisen innostavaa aikaa, Consultorin toimitusjohtaja Markus Andersson kertoo tyytyväisenä.

– SOLin asiakkaina on iso joukko yrityksiä, joille avautuu aivan uusia mahdollisuuksia tämän yhteistyön kautta, Andersson lupaa.

– Konsulttivoimaa käyttävät tyypillisesti isot organisaatiot, mutta kaikilla yrityksillä on jonkinlaista tietoteknistä kehitystoimintaa ja siihen meiltä saa apua, hän jatkaa.

Vahvuutena osaavien kumppanien verkosto

Vantaan Technopoliksessa lentokentän lähellä pääpaikkaansa pitävällä Consultorilla on suuri kumppanuuksien verkosto.

– Perusidea on tehdä aika pienellä henkilöstöllä, mutta ison kumppanijoukon avustamana, jolloin asiakkaita voidaan palvella todella laajasti ja monipuolisesti, Markus Andersson kuvailee.

Consultorin tuottamat palvelut jakautuvat karkeasti neljään osa-alueeseen. Projektijohtamisen palveluissa yhtiö vetää asiakkaiden tietotekniikkaprojekteja. Kehittämispalveluissa kehitetään ja ylläpidetään asiakkaan tietojärjestelmiä, tiedolla johtamisen palveluissa taas asiakkaan kykyä hallita omia tietovarantojaan paremman päätöksenteon tueksi. Neljäs palvelu on digiturva sekä hallinnolliseen että tekniseen tietoturvaan liittyen.

Vahva julkisen sektorin asiakaskunta

Consultorin asiakkaat ovat tyypillisesti suuryrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita, kuten Suomen suurin eläkevakuuttaja Keva sekä maakuntauudistukseen liittyvät maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana ja Maakuntien tilakeskus. Viimeisin menestys valtion virastojen yhteishankinnassa tuli, kun Consultor valittiin marraskuussa IT-asiantuntijapalvelujen toimittajaksi Maa- ja metsätalousministeriölle, uudelle Ruokavirastolle sekä Luonnonvarakeskukselle. Sopimuksen kesto on neljä vuotta.

– Yhtiökoosta riippumatta kaikilla on jonkinlaista tietoteknistä toimintaa, ja aihetta harkita asiantuntevan kumppanin ottamista mukaan kehitystyöhön. Jatkuvien palvelujen ja ulkoistusten saralla tarjoamme ratkaisuja toki myös kokoluokkaa pienemmille yhtiöille, Andersson sanoo.

SOLilla on vahva kokemus ja osaaminen palveluliiketoiminnan johtamisesta sekä ulkoistamispalveluista. Tätä tullaan hyödyntämään, kun Consultorin palveluvalikoimaa laajennetaan tietotekniikan jatkuviin palveluihin sekä ulkoistuspalveluihin.

– Tuomme asiakkaillemme nykyisten palveluiden rinnalle ensi vuoden aikana uusia palveluita. Tätä rakentamistyötä varten vahvistamme olennaisesti myös omaa henkilökuntaamme, hän toteaa lopuksi.

Teksti: Juha Peltonen // Kuva: Vaula Aunola