– SOL vastaa hotellimme housekeeping- toiminnoista ja muista tehtävistä, joita eteen tulee. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä heidän toimintatapaansa, hotellin johtaja Katerina Cronstedt kertoo vierellään SOLin Moskovan johtaja Markus Sjöberg.

Modernisti Moskovassa

Skandinaaviseen tyyliin hoidetut Katerina-hotellit menestyvät Moskovassa. – Intohimo, aito kiinnostus ja omistautuminen ovat avain menestykseen millä tahansa alalla, hotellien johtaja Katerina Cronstedt toteaa.

Neljän tähden Katerina City ja Katerina Park -hotellit Moskovassa vetoavat asiakkaisiinsa skandinaavisella tyylillä. Keskustahotellista turistin on helppo lähteä tutustumaan miljoonakaupungin nähtävyyksiin, lähellä Domodedovon lentokenttää sijaitseva Park puolestaan on oiva vaihtoehto kiireiselle liikematkalaiselle.

Asiakkaille pitää antaa sitä, mitä he haluavat.

Hotellibisnestä tekevää perheyritystä johtaa Katerina Cronstedt, sotshilaissyntyinen Ruotsissa varttunut entinen muotialan yrittäjä. Laatu ja ammattimaisuus ovat Cronstedtille toiminnan peruspilareita. Hän on hakenut yhteistyökumppaneikseen nimenomaan skandinaavisia yrityksiä. Hotellin päivittäisten rutiinien pyörittämiseen kumppaniksi valikoitui SOL ja Cronstedt on tyytyväinen.

Työntekoa ohjaa älypuhelinten ja tablettitietokoneiden avulla toimiva järjestelmä, jolla rutiinien pyörittäminen sujuu näppärästi. Palaverissa hotellin johtaja Katerina Cronstedt (oik), SOL Moskovan johtaja Markus Sjöberg ja palvelupäällikkö Olga Paskhina.

Työntekoa ohjaa älypuhelinten ja tablettitietokoneiden avulla toimiva järjestelmä, jolla rutiinien pyörittäminen sujuu näppärästi. Palaverissa hotellin johtaja Katerina Cronstedt (oik), SOL Moskovan johtaja Markus Sjöberg ja palvelupäällikkö Olga Paskhina.

– SOL on ehdoton ammattilainen alallaan. Yhteistyö tuo meille merkittävää lisäarvoa, olemme todella tyytyväisiä yrityksen toimintaan, Cronstedt kiittelee.

Kun toiminta on mitattavissa, sitä voi hallita ja tarvittaessa parantaa.

SOL on vuodesta 2010 vastannut hotellien housekeeping-toiminnoista ja helmikuun alusta alkaen myös pesulapalveluista.
– Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla mukana näin hienosti toimivassa systeemissä, SOLin Moskovan johtaja Markus Sjöberg toteaa.
Sjöberg kertoo, että pesulapalveluiden käynnistys sujui hyvin.
– Käytössämme on erittäin tehokkaat uudet koneet ja käynnistimme toiminnan vaiheittain. Aloitimme ensin keskustahotellin palvelemisen ja huhtikuun alusta alkaen molempien hotellien käyttötekstiilit pestään meillä. Kuukaudessa tämä tarkoittaa noin 40 000 kiloa puhdasta pyykkiä.

Ruotsalaista tehokkuutta

Hotellien interiöörit edustavat ruotsalaista arkkitehtinäkemystä. Sweco Avista sunnitteli tilat samaan aikaan
sekä asiakkaiden iloksi että käytännöllisiksi, mikä helpottaa hotellin jokapäiväistä toimintaa.

Tehokkuus ja tuottavuus ovat Katerina Cronstedtin mielestä osa ruotsalaisuutta ja siten häntä itseäänkin. Ruotsalaisuuteen liittyy Cronstedtin mielestä myös se, että yhteistyökumppaneihin voi luottaa eli jokainen hoitaa oman siivunsa yhteisistä projekteista. Siivouksen ja muiden käytännön töiden hoitamisessa apuna oleva Serviator-järjestelmä tukee toimintojen tehostamispyrkimyksiä.

Hotellien valoisat tilat on suunnitellut pohjoismaisen tyylin taitaja Sweco Avista.

– Tehtävät hoituvat nopeammin, toiminta on läpinäkyvää ja asioista saa laadittua tilastot kätevästi. Kun toimintaa voi mitata, sitä voi hallita ja tarvittaessa parantaa, Cronstedt listaa ohjausjärjestelmän etuja.
Palveluvastaava näkee siivousvaunussaan olevalta tabletilta esimerkiksi sen, mihin huoneeseen hän voi seuraavaksi mennä ja saa välittömästi syötettyä järjestelmään kuittauksen huoneen vapautumisesta uudelle asiakkaalle.
– Nyt kun hoidamme myös pesulapalvelut, vastaa SOL kokonaisvaltaisesti huoneiden luovutuskunnosta ja pyrimme tuottamaan mahdollisimman hyvää ja tasaista laatua kaikilla osa-alueilla, Sjöberg lisää.

Laatua ja intohimoa

Kaikki Katerina-hotelleihin töihin tulevat uudet työntekijät suorittavat ensin kaksi verkkokurssia ja niihin liittyvät kokeet.
– Painotamme koulutuksessa asiakaspalvelua ja henkilökuntamme osaa kuunnella asiakkaiden toiveita.

Rakastan olla mukana siinä kehityksessä, jota Moskovassa tapahtuu.

Katerina Cronstedtille laatua on antaa asiakkaille sitä, mitä he haluavat. Sen enempää asioita on turha mutkistaa. Katerina-hotelleissa hintaa sisältyy ilmainen langaton Wi-Fi-yhteys, ilmainen minibaari ja hotelliaamiainen.
– Se säästää asiakkailta sekä rahaa että aikaa. Olemme saaneet siitä hyvää palautetta, Cronstedt kertoo.
Onnistunut bisnes vaatii tekijältään intohimoa.

Hotellin johtaja Katerina Cronstedt toimi aiemmin muotialalla muualla Euroopassa.

– Intohimo, aito kiinnostus ja omistautuminen ovat avain menestykseen millä tahansa alalla, myös moskovalaisessa hotellibisneksessä, Cronstedt toteaa.
– Ilman niitä et pääse tavoitteisiisi, mutta niiden avulla mikä tahansa on mahdollista. Venäjällä bisneksen teossa on tiettyjä ominaispiirteitä, mutta yleisesti ottaen voi sanoa, että teesini pätevät niin täällä kuin muualla Euroopassa, sanoo Ruotsin lisäksi Ranskassa ja Englannissa asunut ja Aasiassa puoli vuotta kierrellyt Cronstedt.

Venäjälle paluu ei ollut Katerina Cronstedtille aivan helppoa pitkän ulkomailla elämisen jälkeen. Moskova on kuitenkin hurmannut naisen dynaamisuudellaan.
– Rakastan olla mukana kehityksessä, jota tässä kaupungissa tapahtuu joka päivä, johtaja Cronstedt hehkuttaa.

Teksti: Vaula Aunola Kuvat Mark Boyarsky

➜ www.katerinahotels.com

SOL Moskovassa

Euroopan suurin kaupunki on 11,5 miljoonan asukkaan Moskova. SOL Moskovan johtaja Markus Sjöberg kertoo, että SOL on toiminut siellä jo vuodesta 2005.

– Tarjoamme täällä aivan samoja palveluja kuin Suomessakin eli kiinteistönhoitoa, siivousta ja muita toimitilapalveluja sekä pesulapalveluja. Asiakkaina meillä on sekä paikallisia että kansainvälisiä yrityksiä.

Sjöberg kertoo, että viime vuosina liiketoiminta on kasvanut tasaisesti kaikkien palveluiden osalta.

– Hotellipesulan perustaminen oli merkittävä investointi meille. Tavoitteemme ovat korkealla ja aurinkoinen brändimme on saanut täällä positiivisen vastaanoton.

➜ sol-russia.com