Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta sitä voi tehdä

SOLin toimialoilla tulevaisuus on nykyisten olettamusten mukaan turvattu ja jatkuvuus taattu.

Työmme eivät karkaa muualle, vaan ne tehdään tietyssä paikassa, ja aina tarvitaan ihmisiä niiden hoitamiseen. Tarjoamamme palvelut tuotetaan pääosin asiakkaiden omissa erilaisissa tiloissa. Monenlaisia ihmisten välisiä kohtaamisia tapahtuu koko ajan. Nämä seikat ovat varmistaneet, että alojamme ja työtämme kehitetään jatkuvasti. Olemme hyvällä tapaa pakotettuja jatkuvaan kehittämiseen ja edistämään asiakkaiden tavoitteiden täyttymistä omalta osaltamme myös tulevaisuudessa. Ja mikä tärkeintä, tämä tapahtuu asiakkaiden kanssa yhdessä kehittäen.

Tavoitteemme on saada kaikki solilaiset mukaan kehittämään ja innovoimaan tulevaisuutta yhdessä, osallistumaan muutokseen. Osallistuva henkilöstö on kehityksen avain. Meillä on toiminnassa aktiivinen innovaatiotiimi, jonka kunnianhimoinen tavoite on kehittää toimintaamme ja valmistaa meitä tulevaisuuteen. SOLissa on myös äskettäin otettu käyttöön uusi helpompi ja tehokkaampi tapa jokaiselle SOLilaiselle tuoda omat ideat ja kehitysajatukset esille. SOLilla on käytössä sähköinen Ideaboksi. Ideaboksissa annetaan vapaita ideoita sekä arvioidaan ja kommentoidaan muiden antamia ideoita. Sen myötä saatiin jo parin ensimmäisen viikon aikana lähes 400 erilaista ideaa. Innovaatiotiimistä voit lukea lisää tästä lehdestä. Onko sinulla hyvää ideaa, joka voisi mahdollistaa kehitystä?

Vaikka hetkessä eläminen ja täydellinen keskittyminen olemassa olevaan hetkeen onkin tärkeintä, on myös hyvä välillä pysähtyä pohtimaan tulevaa. Nyt on aika suunnitella seuraavaa vuotta 2016. Tulevan vuoden tärkein asia on luonnollisesti edelleen tyytyväinen ja aurinkoinen asiakas. Kaiken tekemisemme tavoitteena on tukea asiakkaan toimintaa ja helpottaa heidän elämäänsä.

Työn tekemisen turvallisuus ja terveydelliset asiat tulevat luonnollisesti olemaan tärkeänä painopisteenä myös tulevana vuonna. Jatkamme myös entistä enemmän lean-työskentelyä ja kehitämme työn tuottavuutta ja tehokkuutta kaikessa toiminnassamme. Tässä on vain muutama asia ensi vuoden suunnitelmien pohjaksi, eri toimialoilla ja alueilla on erilaisia painopisteitä. Myös tulevia tekemisiä varten haluan korostaa, että kaikki työmme tehdään ihmisten avulla ja heidän kanssaan, ja palvelumme onnistuminen tapahtuu sisäisen ja ulkoisen yhteistyön tuloksena.

Suuresta ja merkittävästä muutoksesta sekä ennen kaikkea muutoksen nopeudesta käy hyvänä esimerkkinä viime viikkoina räjähtänyt pakolaistilanne Euroopassa. Tämän kaltainen yhtäkkinen suuri ja hallitsematon tapahtuma voi aiheuttaa suuriakin muutoksia laajoilla alueilla ja muuttaa yhteiskuntaa. Meillä on hyvät mahdollisuudet ja olemassa olevat valmiudet olla mukana tällaisessa muutoksessa omalta osaltamme. Olemmehan jo vuosien ajan työllistäneet tuhansia tänne muualta muuttaneita ja helpottaneet heidän pääsyään kiinni yhteiskuntaamme.

Olemme olleet edelläkävijöitä monissa asioissa, ja olemme myös jatkossa. Meillä pitää olla valmiudet ja intohimo kehittyä, maailma muuttuu kovaa vauhtia. Muutos ja tulevaisuus ovat aina mahdollisuus. Niihin pitää vain suhtautua rohkeasti ja olla mukana rakentamassa uutta.

Aleksis Kiveä lainatakseni: ”Mutta niin muuttuu maailma; silloin kuin nyljetty orava, nyt mahdut hädintuskin tähän samaan hännystakkiin; niin muuttuu maailma, Eskoni.”

Helsingissä, Aleksis Kiven päivänä.

Aurinkoista ja menestyksellistä loppuvuotta 2015,

Juhapekka Joronen
TOIMITUSJOHTAJA, SOL PALVELUT OY

Juhapekka Joronen Toimitusjohtaja, SOL Palvelut Oy