– SOLilla aloitin 15-vuotiaana kesätöissä. Välillä sitten piipahdin muualla ja nyt tulee täyteen kymmenen vuotta talon kirjoilla, Joonas Lammasniemi toteaa.

Opiskelu innostaa Joonasta

Joonas Lammasniemellä oli jo suoritettuna kiinteistönhoitajan erikoisammattitutkinto ja vartijakurssi, kun hän lähti opiskelemaan putkiasentajaksi.

SOLilainen Joonas Lammasniemi suoritti putkiasentajan tutkinnon oppi­sopimuksella töiden ohella opiskellen.

– Ei se ollut raskasta vaan pikemminkin mukava lisäjuttu työpäiviin. Ainahan se on mielenkiintoista päästä tekemään uusia asioita ja kehittämään omaa ammattitaitoa.

Koululla käytiin yleensä perjantaisin ja vaikka kiinteistöhuoltoalalla yllätykset ovat arkea, aikaa opinnoille järjestyi.

– Vain muutamana päivänä työt menivät opintojen edelle, kun lumipyry yllätti meidät.

Lammasniemi kiertää kymmenissä kohteissa päivittäin ja toimii myös työnohjaajana.

– SOLilla aloitin 15-vuotiaana kesätöissä. Välillä sitten piipahdin muualla ja nyt tulee täyteen kymmenen vuotta talon kirjoilla.

Kokeneella opiskelijalla oli jo aiemmin suoritettuna kiinteistönhoitajan erikoisammattitutkinto ja vartijakurssi.

– Kaikista noista opinnoista on ollut hyötyä ja esimerkiksi tällä hetkellä työni pääpaino on kiinteistöhuollossa, mutta tarvittaessa voin tehdä myös vartijan sijaisuuksia.

Moniosaamisen hyödyt ovat Lammasniemen mukaan ehdottomat.

– Tulevaisuudessa voisin opiskella vielä sähköasentajaksi. Silloin olisi oikeastaan ihan sama minkälaista osaamista kohteessa tarvittaisiin, niin sitä pystyisi hoitamaan kaiken itse, hän nauraa.

teksti: Vaula Aunola kuva: Mika Mäki