- Olemme iloisia, että saimme SOLin tähän kumppaniksi, Vierumäen toimitusjohtaja Heikki Hietanen (oik.) sanoo. Vierellään SOLin palvelujohtaja Ari Mäkinen. Eturivissä Vierumäen kiinteistöpäällikkö Jukka Oksanen ja SOLin myyntipäällikkö Merja Suurnäkki.

Vierumäen kiinteistönhuolto siirtyy SOLin hoidettavaksi

Vierumäki-yhtiöiden, Vierumäki Country Club Oy ja Suomen Urheiluopiston kiinteistönhoito siirtyy heinäkuussa SOLin hoidettavaksi. Kolmivuotinen sopimus koskee lähes sadan tuhannen kerrosneliömetrin laajuudelta kiinteistöjä ja noin 200 hehtaarin maa-alueita.

Vierumäen toimitusjohtaja Heikki Hietanen on tyytyväinen uuteen sopimukseen.

– Olemme iloisia, että saimme SOLin tähän kumppaniksi. Meillä on kokemusta yhteistyöstä jo aiemmilta vuosilta, ja luotamme kumppanuuteen nyt myös kiinteistönhoidon alalla. Kyse on meille tärkeästä omaisuuserästä ja asiakkaidemme viihtyvyydestä. Vierumäki tunnetaan siisteydestään”, Hietanen sanoo.

Kilpailutuksessa otettiin huomioon myös energianhallinnan osaaminen.

Urheiluopiston alueella on muun muassa monitoimiareena, kaksi jäähallia, uimahalli ja muita urheiluhalleja sekä paljon majoitustilaa erityyppisissä rakennuksissa.

– Sopimus on laaja-alainen. Siihen sisältyy kiinteistönhoidon lisäksi ulkoalueiden kunnossa- ja puhtaanapitoa, puutarhanhoitoa ja jatkuvaa päivystystä. Monet Vierumäen kiinteistöistä edellyttävät erikoistaitoja, kuten uimahallin vesianalyysien tekeminen. Kohteeseen tulevat meiltä myös kokoaikaiset putki- ja sähköasentajat, Lahden SOLin Päijät-Hämeen alueen palvelujohtaja Ari Mäkinen kertoo.

– Kiinteistöpalveluiden kilpailutuksessa käytettiin kriteereinä hintaa, henkilöstön osaamista, kalustoa ja energianhallintaa”, Vierumäen kiinteistöpäällikkö Jukka Oksanen kertoo.

SOL Palvelut Oy:n Päijät-Hämeen myyntipäällikkö Merja Suurnäkki sanoo sopimuksen koskevan yli kymmenen vakituisen työntekijän ja useiden kausityöntekijöiden työpanosta.

Vierumäki on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jonka alueella sijaitsee maan suurin liikunta-alan oppilaitos Suomen Urheiluopisto. Vanhimmat kiinteistöistä on rakennettu 1930-luvulla, puolet kuitenkin 2000-luvulla. Alueella käy vuosittain yli 400 000 kävijää, joista neljännes yritysasiakkaita. Vierumäki sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Vierumäki-yhtiöt

Suomen Urheiluopisto

Vierumäki Country Club

SOL Kiinteistöpalvelut