Tuurin Kyläkaupan ja SOLin yhteistä elämää jo 20 vuotta

Veljekset Keskinen Oy ja SOL allekirjoittivat ensimmäisen kiinteistöpalvelusopimuksen kesäkuussa 1996. Sopimus kattoi tuolloin 3 500m2, kun nykyisin neliöitä on jo yli 90 000 ja lisää on tulossa. Tällä hetkellä SOLin palveluksessa Tuurin komeassa Kyläkaupassa, Suomen suurimmassa tavaratalossa, työskentelee noin 30 henkilöä.

Samaan aikaan kun Tuurin kyläkaupan ja SOLin sopimus täyttää 20 vuotta, Kyläkauppa juhlii jo 40 -vuotista taivaltaan.

Te olette arjen sankareita. Nämä ovat olleet mahtavia vuosia.

Kyläkauppaa ja sen ympärille kasvanutta lähes sadan yrityksen kauppakylää ja sen ainutlaatuista ja välitöntä tunnelmaa on mahdotonta kuvata sanoin. Suomen halvin hintataso, onnistunein valikoima ja ystävällisin palvelu takaavat asiakastyytyväisyyden. Kyläkauppa on tunteiden ja tarinoiden tyyssija – takametsien tavarataloihme. Ja yhtä tunnettu kuin itse Kyläkauppa on sen kyläkauppias Vesa Keskinen, tuttu tv:stä ja monista sarjassaan Suomen suurimpiin lukeutuvista tempauksistaan. Miljoona-alkuiset tapahtumat tunnistaa jokainen suomalainen.

Kyläkauppias Keskinen, kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Mika Hannonen, SOL Palvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anu Eronen sekä Tuurissa työskentelevät SOLin työntekijät kokoontuivat lämminhenkiseen tilaisuuteen juhlistamaan pitkää yhteiseloa.

Anu Eronen ja Vesa Keskinen muistelivat juhlatilaisuudessa miten yhteistyö käynnistyi.

Eronen muisteli, miten yhteistyö Tuurin kanssa käynnistyi.

– Kiersimme alueella ja Vesa kertoi, miten hän näkee Tuurin tulevaisuuden. Ne olivat huikeita visioita ja ajattelin, että voi kun hänen unelmansa toteutuisivat. Vesalla oli näkemys ja tahtotila palvella suomalaisia uudella tavalla, järkevällä hinnoittelulla ja hyvällä laadulla. On hienoa nähdä, miten Vesa on nyt toteuttanut sen, mitä hän silloin suunnitteli.

– Toivon, että yhteistyö jatkuu myös seuraavat 20 vuotta ja sitä voitaisiin myös laajentaa uusille alueille. Meillä on nykyään hyvin monipuolinen palveluvalikoima ja asiakkaillemme räätälöityihin palveluratkaisuihin voi kuulua niin kiinteistöhuoltoa kuin vartiointia, pesulapalveluja, siivousta, henkilöstöpalveluja ja muita erilaisia toimitilapalveluja.

On osattava arvostaa omaa työtään

Tilaisuudessa palkittiin pitkään Tuurissa työskennelleitä SOLin työntekijöitä. Moni on ollut talossa aivan yhteistyön alusta alkaen.

– Tämä hetki on teidän, koska te olette tehneet tämän, kiitos siitä kaikille, kyläkauppias Vesa Keskinen muistutti.

– Teidän pitää itse osata arvostaa ammattianne, työtänne ja itseänne, koska asiakkaamme arvostavat sen tuloksia. Te olette arjen sankareita. SOL on ollut loistava yhteistyökumppani ja aina kun näen teitä, olette ystävällisiä ja iloisia. Nämä ovat olleet mahtavia vuosia.

Kaksikymmentä vuotta sitten solmittua Veljekset Keskisen ja SOLin sopimusta on päivitetty moneen kertaan vuosien varrella. Kyläkaupan tarpeet ovat muuttuneet ja SOLin toiminta elää ja muuntuu asiakkaan kehityksen mukana.

– On ilo onnitella meitä kaikkia siitä, että yhteistyö tämän hyvin vaativan asiakkaan kanssa on jatkunut jo 20 vuotta. Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu, joita enää hyvin harvoin tänä päivänä kaupallisessa toiminnassa voi kokea, Eronen sanoi.

Pitkän yhteistyön lähtökohta on hänen mukaan siinä, että SOLissa on nähty alusta alkaen asiakkaan palvelutarpeet ja niihin on kyetty vastaamaan joustavasti, ketterästi, tehokkaasti, tuottavasti niin, että Tuurin omalla väellä ja asiakkailla on ollut aina hyvä mieli.

– Jos asiakas on tarvinnut apua, me olemme auliisti auttaneet, vaikka se ei meidän tehtäviimme suoranaisesti kuuluisikaan.

– SOL onkin ollut uranuurtaja palvelun viemisessä näihin tehtäviin. Läsnä olevista SOLilaisista moni on ollut töissä täällä aivan alusta lähtien.

Erosen mukaan vain harvassa työssä voi nähdä yhtä selvästi oman työnsä tulokset.

– Tämä on ollut varmasti kantava voima teille, jotka ovat olleet täällä pitkään ja alun perin hakeutuneet tälle alalla. Se antaa työlle sen tarkoituksen, jonka jokainen meistä haluaa kokea työssään.

Yhteiskuvassa vasemmalta Päivi Salokorpi, Sari Ahola, Leena Hietala, Jussi Holopainen, Katri Sillanpää, Mervi Virtanen, Riitta Hatanpää, Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen, Tino Halme, Marianna Nurmi, SOL Palvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anu Eronen sekä Leila Koivuranta.

Teksti Kari Martiala

Tuurin kyläkauppa

SOL Kiinteistöpalvelut