SOLilainen asentaja Kimmo Koskiniemi hallitsee myös uudet hiilidioksidilaitteet. – Muun ympäristöystävällisyyden lisäksi ne säästävät energiaa.

SOL laajentaa kylmälaitehuollon tarjontaa pohjoisessa

SOL on laajentanut kylmälaitetekniikkahuoltoa Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Palvelukokonaisuutta tarjotaankin nyt aiempaa laajemmalle alueelle, ja samalla Oulusta on palkattu uusia työntekijöitä.

Erikoisosaamisena uudet työntekijät ovat tuoneet mukanaan hiilidioksidilaitteiden palvelukokonaisuudet, jotka ovat ajankohtaisia ympäristöasioiden myötä.

Sana on jo kiirinyt ja teemme töitä koko Pohjois-Suomen alueella.

SOLin kylmälaitetekniikan erikoisosaaminen kattaa Pohjois-Suomessa kylmä-, hitsaus-, sähkö-, LVI- ja automaatiopalvelut.

– Kylmälaitehuollon palveluilla on esimerkiksi Koillismaan Osuuskaupalle saatu huomattavia kustannussäästöjä. Toiminta on kasvussa ja liiketoiminnalle saatu jatkuvuutta ja varmuutta. Jatkossa haluamme tehdä suurempia kokonaisuuksia, palvelujohtaja Niko Simonen toteaa.

Oulussa palkattiin kesäkuussa kaksi uutta työntekijää hoitamaan palvelua. Sekä Kimmo Koskiniemellä että Anssi Autiolalla on pitkä kokemus ja kylmälaiteasentajan ammattipätevyys.

Kimmo Koskiniemen mukaan uudet haasteet toivat hänet ja Autiolan mukaan SOLille.

– Sana on jo nyt kiirinyt ja teemme töitä koko Pohjois-Suomen alueella. Esimerkiksi pian olemme mukana Oulussa ruokakaupan rakentamisessa, Koskiniemi kertoo.

Isossa osassa ovat hiilidioksidipuolen työt. Kaupoissa luovutaan ympäristölle haitallisten aineiden käytöstä ja hiilidioksidi kasvattaa osuuttaan kaupan kylmäaineena. Uusilla hiilidioksidilaitteilla saadaan energiansäästöjä sekä hiilipäästöarvoja kuntoon.

– Tällä hetkellä vanhoissa kylmälaitteissa käytetään HFC-yhdisteitä, joiden GWP-arvot ovat hyvin suuret, Koskiniemi toteaa.

– Myös vedenjäähdyttimien ja ravintolan kylmälaitteiden asennus ja huolto kuuluu osaamiseemme. Toki teemme myös hitsauksia sekä automaatiopalveluita ja sähkötöitä.

Palvelujohtaja Niko Simosen mukaan kentältä saatu viesti on ollut erittäin positiivista ja uudet palvelukokonaisuudet on otettu hyvin vastaan asiakkaiden puolelta.

– Vaikka olemme vasta käynnistymisvaiheessa, olemme päässeet näyttämään osaamistamme, Simonen kertoo.

Palveluesimies Harri Kihlmanin mukaan työntekijät ovat jo täystyöllistettyjä, vaikka toiminta alkoi vasta kesäkuussa.

– Jos kaikki sujuu hyvin, palkkaamme näillä näkymin marraskuussa uuden työntekijän alalle. Tulevaisuudessa voimme ehkä toimia alalla myös oppisopimuskouluttajana, Kihlman summaa.

Teksti: Juha Peltonen

SOL Kiinteistöpalvelut