Iloa elämään

Tampereen ilopilleri Galina Laakso on työskennellyt SOLin palveluksessa yli 20 vuotta. Tällä hetkellä Gelina työskentelee Tampereen SOL Pesuloissa.

Oman toimensa ohella Galina Laakso on kiertänyt kouluttamassa ja viemässä SOLin aurinkoista ilmettä uusille työntekijöille Pietariin ja Moskovaan.

– Käydessäni kouluttamassa ihmisiä kerron meidän yrityksestämme. On helppoa näyttää silloin iloiselta ja tyytyväiseltä – koska minulla itselläni on niin hyvä olla SOLissa, Galina naurahtaa.

Meidän pitää iloita arkipäivistä.

Venäjällä käytetään Suomea enemmän pesulapalveluja. SOLille on Galinan mielestä selvä etu, että se panostaa asiakaspalveluun.

Palveluvastaava Galina Laakso arvostaa suomalaista osaamista.

– On todella vaikuttavaa, kun katsoo asiakasta silmiin, hymyilee, on pukeutunut siististi ja palvelee häntä ystävällisesti, Galina kuvailee.

Hyvää asiakaspalvelua täydentää onnistunut pesutulos.

– Meillä koneet ovat kunnossa, tiedämme kaiken tahranpoistoaineista, tunnemme tekstiilit ja oikeat pesumenetelmät. Ja on mukavaa iloita yhdessä asiakkaan kanssa, kun hänen lempivaatteensa on saatu puhdistettua ja tahrat poistettua.

Galinan mielestä hyvä ammattitaito on tärkeää meille suomalaisille.

– Me haluamme tarjota asiakkaillemme parasta, mihin pystymme. Kehitämme itseämme, ja siihen SOL tarjoaa hyvät mahdollisuudet, sen ansiosta minäkin olen kasvanut niin paljon. Nyt on minun vuoroni jakaa ammattitaitoa eteenpäin uusille SOLilaisille. Se on hienoa, Galina sanoo.

Hyvä kunto on tärkeää

Galinalla on kaksi lasta. Tytär Kristina on jo naimisissa, ja asuu jääkiekkoa pelaavan miehensä kanssa Ufassa, Euroopanpuoleisen Venäjän kaakkoiskulmilla. Lastenlapsia ei ole vielä.

– Kävelen paljon ja syksyllä aloimme käydä työkaverin kanssa avantouinnissa. Se tekee hyvää, ja hyväkuntoisena jaksaa paremmin.

– Tykkään lukemisesta ja liikunnasta, käyn kuntosalilla 2–3 kertaa viikossa.Tämä työ vaatii hyvää kuntoa, ja on hienoa, että SOL tukee kuntosalikäyntejä. Suurkiitos siitä SOLille!

Galina lukee paljon, ja hän on poiminut lukemastaan elämänohjeita.

– Meidän pitäisi iloita jokaisesta arkipäivästä, sillä niitähän on suurin osa elämästä. Minulla on vakituinen työpaikka, voin harrastaa lukemista ja liikuntaa, on paljon hyviä syitä olla tyytyväinen.

Asioita ei pitäisi Galinan mielestä murehtia etukäteen, vaan ratkaista ne sitten, kun on niiden aika. Ei kannata miettiä ja harmitella, mitä pitää tehdä kuukauden päästä.

– Toivon kaikille muillekin SOLilaisille iloa arkipäiviin!