– Meille annettu vastuu ja vapaus motivoivat työssä, palveluesimiehet Jaana Kalevo ja Kati Hämäläinen toteavat.

Hyvä tiimi jakaa osaamistaan

Varkauden toimipiste sijaitsee uusituissa tiloissa, katutasossa aivan kaupungin ydinkeskustassa, kivenheiton päässä torilta.

Kati osaa jonkin asian paremmin kuin minä ja minä ehkä jotakin paremmin kuin hän.

– Aloitimme molemmat palveluesimiehinä 2013 ja sen jälkeen on tapahtunut paljon, asiakkaita on tullut reippaasti lisää, Jaana Kalevo ja Kati Hämäläinen toteavat.

– SOLin ilme on tärkeä asiakkaillemme, erotumme positiivisesti.

Motivaatiota on kasvattanut vastuu ja vapaus. Tiimille on annettu mahdollisuus rakentaa itse oma kenttänsä ja se on tuonut myös tulosta. Kummallakin on nyt vastuullaan kolmisenkymmentä työntekijää ja asiakkaina suuria alueen toimijoita, kuten Varkauden kaupunki ja Hotel Oscar.

– Kati osaa jonkin asian paremmin kuin minä ja minä ehkä jotakin paremmin kuin Kati. Me täydennämme toisiamme ja saamme tarvittaessa neuvoja toisiltamme. Pystymme puhumaan suoraan ja tulemme hyvin toimeen keskenämme, Kalevo kuvailee kaksikon yhteispeliä.

Jokainen ansaitsee kiitosta

– Ja jos joskus asiakkaiden kanssa on haastavia tilanteita, asiat kyllä hoituvat, kun menemme keskustelemaan kasvotusten. Sama toimii palveluvastaavienkin kanssa. Ja kentälle mennään aina hymyillen, oli asia mikä tahansa, Kalevo naurahtaa.

– Työntekijät puolestaan saavat potkua työhönsä, kun he pääsevät myös itse vaikuttamaan oman työnsä suunnitteluun.

Työvuorolistaa laadittaessa kuunnellaan tarkalla korvalla toiveita, mutta aina kaikkia toivomuksia ei ole tietenkään mahdollista toteuttaa.

– Yritämme kuitenkin olla niin joustavia kuin vain pystymme, Hämäläinen sanoo.

Kalevo korostaa, että jokainen ansaitsee työstään palautetta.

– Yritämme muistaa tämän aina palavereissa palveluvastaavien kanssa. Vaikka me käymme asiakkaan kanssa kiertämässä kohteessa ja valvomassa laatua, työntekijät kuitenkin tekevät sen työn ja tuovat laadun, Kalevo sanoo.

Kalevo ja Hämäläinen kertovatkin kannustavansa työntekijöitä kehittämään omaa ammattitaitoaan ja opiskelemaan työn ohella. Se tuo työhön aivan uudenlaisia asioita ja avaa uusia mahdollisuuksia.

Hymyn valokeilassa

Teksti ja kuva: Kari Martiala