– Olen käynyt monia SOLin koulutuksia. Tavoitteeni on aloittaa kiinteistöpalveluiden erikoisammattitutkinnon opiskeleminen ensi vuonna, palveluesimies Satu Veijalainen kertoo.

Aurinkoisella asenteella

Satu Veijalainen tekee töitä aurinkoisella asenteella mielenkiintoisessa työympäristössä. Tykkimäen huvipuistossa on hyvä meininki ja asiakkaat ovat hyväntuulisia.

Palveluesimies Satu Veijalainen on ollut SOLin palveluksessa pian 17 vuotta. Esimiehenä hän on toiminut kuusi vuotta. 20-vuotisjuhlavuottaan hän saattaa hyvinkin viettää muutaman vuoden kuluttua työkohteessaan Tykkimäen Huvipuistossa.
– Työssäni korostuvat yhteistyö, vuorovaikutus, hyväntuuliset asiakkaat ja ainutlaatuinen huvipuiston tarjoama työympäristö.
Harva pääsee siivoamaan esimerkiksi nurinpäin olevaa taloa.

Kierrän usein kentällä tarkistamassa, että kaikki on “tip top”.

Palveluesimiehenä toimivan Sadun toimenkuvaan kuuluu koko alueen työnjohtaminen. Alueella on 54 kohdetta.
– Tykkimäen lisäksi hoidossani on esimerkiksi Suomen suurin Prisma. Palveluvastaavia on alaisuudessani kesäkautena liki 50. Apunani on pitkäaikainen, monipalvelutrainee-ohjelmassa parhaillaan opiskeleva palveluohjaaja Petteri Suojala sekä tutorit Tuija Viantie ja Helis Ader. Helis toimii myös kohdevastaavana Tykkimäellä. MuutkinTykkimäen palveluvastaavat ovat viihtyneet huvipuistossa jo monta kesää.
– Huolehdimme yleisten tilojen sekä ravintolan ja saniteettitilojen siivoamisesta. Työhön ei kuitenkaan kuulu laitesiivous. Uusi Aquapark-vesipuisto avataan kesäkuun alussa ja myös tuon upean alueen siivoustyöt kuuluvat meille.
Tykkimäen huvipuisto sijaitsee luonnonläheisellä paikalla Kouvolassa. Tykkimäellä on noin kolmekymmentä huvipuistolaitetta ja kymmenkunta pelipistettä.

Pidän laitteista, jotka liikkuvat maan pinnalla.

Perinteisten huvipuistolaitteiden lisäksi alueelta löytyy esimerkiksi kiipeilystä pitäville seikkailijoille Atreenalin-seikkailuradat sekä sisäleikkipuisto Mukkelis Makkelis ja ulkona sijaitseva Seikkailumaa.
Veijalaisella on oma lempilaitekin.
– Pidän Idän pikajunasta ja laitteista, jotka liikkuvat maan pinnalla. Myös nostalginen Heppakaruselli on viehättävä.
– Kierrän usein kentällä vielä tarkistamassa, että kaikki on ”tip top”. Samalla on ihana aistia huvipuistossa vierailevien iloa ja riemua.

Hattarakojun ohitse leikiten

Satu Veijalainen teki muutama vuosi sitten kunnon ruokaremontin ja luopui rasvaisista ruoista sekä herkuista.
– Ei tee tiukkaakaan kulkea hattara- tai vohvelikojujen ohitse. Ihana tuoksu on silti mukava lisä työympäristössäni.
– Aiemmin tein pitkään kenttätyötä ja työmatkakilometrejä tuli paljon. Nyt nautin siitä, että aikaa jää enemmän perheelle. Vapaa-aikana nautin luonnosta ja metsän antimista.

TEKSTI MIRKKA KORTELAINEN // KUVA KARI MARTIALA