Keski-Suomen Vahinkopalvelujen toimitusjohtaja Tapani Kauppinen (vas.) antoi positiivista palautetta SOLin myyntipäällikölle Antti Pohjolalle rekrytoinnin sujumisesta. – Kokemus oli niin hyvää, että annamme lähiaikoina SOLille uuden rekrytointitehtävän. Myös toimistosihteerin tehtävään rekrytoitu Leena Korhonen on tyytyväinen.

Valinta osui nappiin

SOL tarjoaa aurinkoista palvelua myös henkilöstönvälityksessä. Jyväskyläläisellä Keski-Suomen Vahinkopalveluilla on hyvät kokemukset rekrytointipalveluista.

Keski-Suomen Vahinkopalvelut Oy on vuonna 2008 perustettu, kiinteistövahinkojen hoitoon erikoistunut yritys. Tärkeimpänä tavoitteena on vahingon sattuessa säilyttää kiinteistöjen kunto ja arvo asianmukaisella vahinkojen hoidolla.

– Kun asiakkaallemme sattuu vahinko, riennämme apuun 1-2 tunnissa. Vahinko on asiakkaalle luonnollisesti suuri järkytys, koska kysymyksessä on usein hänen asuntonsa, eli suurin ja tärkein omaisuus, Vahinkopalveluiden toimitusjohtaja Tapani Kauppinen kertoo.

– Meiltä vaaditaankin hienovaraista ja luotettavaa toimintaa, sillä monesti työskentelemme asutuissa asunnoissa.

– Estämme lisävahingot ja saneeraamme kiinteistön entistäkin ehompaan kuntoon: purkutöistä korjausrakentamiseen ja loppusiivoukseen asti. Palveluihimme kuuluvat myös rakennuttamis- ja valvontatyöt sekä sähköasennukset.

Yrityksen palveluksessa työskentelee 25 alan ammattilaista, ja toimialue kattaa Jyväskylän ympäristön noin 100-150 km säteellä.

Hyviä kokemuksia

Vahinkopalvelut halusi palkata keväällä palvelukseensa toimistosihteerin. Rakennuspuolen työntekijöiden rekrytoinnista yritykseen oli kertynyt jo kokemusta, mutta toimistotyöhön sopivan työntekijän etsiminen oli uudenlainen hanke.


– Päätimme antaa rekrytointitehtävän SOLin tehtäväksi, Kauppinen kertoo.

– SOL huolehti työnhakijoiden ensimmäisistä haastattelukierroksista, mikä helpotti meidän työtämme. Saimme omaan haastatteluumme kolme parasta ehdokasta, joista sitten itse valitsimme tehtävään sopivimman henkilön.

Rekrytointiprosessin tulos osui kohdalleen, sillä sekä työnantaja että uusi työntekijä ovat valmiita suosittelemaan tätä toimintatapaa muillekin.

– Hyvä kokemus toimistosihteerin palkkauksesta sai meidät antamaan myös seuraavan rakennusmiehen rekrytoinnin SOLille, Kauppinen sanoo.

– Nyt olemme keskustelleet SOLin kanssa jo ensi vuonna valittavasta, uuden työnjohtotehtäviin valittavan henkilön rekrytoinnista.

Ammattitaitoinen kumppani

SOL on luotettava ja joustava ammattitaitoisen työvoiman rekrytoija työmarkkinoiden ja talouden muuttuvissa olosuhteissa.

– Kokemukset vuokratyövoiman välittämisestä ja rekrytointitehtävistä ovat olleet positiivisia, myyntipäällikkö Antti Pohjola SOL Henkilöstöpalveluista kertoo.

– Meillä kaikki työntekijät laittavat oikeasti itsensä likoon palvellakseen asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, hän sanoo.

Henkilöstönvälityspalvelusta on hyötyä monilla eri aloille toimiville julkisen ja yksityisen sektorin yrityksille.

– Puhtaanapito-, siivous- ja pesulapalveluiden lisäksi välitämme työvoimaa muillekin aloille. Olemme toimineet Jyväskylässä vuodesta 2009 lähtien ja koko ajan välittäneet työvoimaa myös esimerkiksi rakennusalalle, teollisuuteen ja erilaisiin toimistotehtäviin, Pohjola lisää.

SOLin palvelupäällikön Stiina Kilpikosken mukaan Vahinkopalvelujen toimistosihteerin valintaprosessi oli erityisen mielenkiintoinen, koska valittavalle henkilölle määriteltiin myös uusi toimenkuva.

Ne oikeat kysymykset

On tärkeää, että rekrytointia suorittava yritys tuntee hyvin hakijayrityksen ja sen tarpeet.

Saimme omaan haastatteluumme kolme parasta ehdokasta.

– Vain siten rekrytoija pystyy valikoimaan hakijoista haastatteluun kutsuttavat ja esittämään oikeat kysymykset, Kilpikoski kuvailee.

SOL Henkilöstöpalveluiden rekrytoija perehtyi yrityksen tilanteeseen ja suunnitteli keinot sopivan työntekijän etsimiseen. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman laaja-alaisen koulutuksen ja kokemuksen omaava työntekijä, joka pystyisi suunnittelemaan itse omia työtehtäviään.

Keski-Suomen Vahinkopalvelut Oy:n toimistosihteeriksi valittiin lopulta Leena Korhonen, joka kertoo työn vastanneen haastattelutilanteessa syntyneitä odotuksia. Myös työtehtävien määrä on kasvanut mukavasti.

– Minulla on kokemusta muistakin ulkopuolisista rekrytoinneista, joskin tämä oli ensimmäinen, jossa haettiin henkilöä vakituiseen työsuhteeseen. Minua haastatellut Stiina Kilpikoski osasi tehdä asianmukaisia kysymyksiä, Korhonen kehuu.

TEKSTI: KARI MARTIALA KUVA: PENTTI KIVIRANTA