– Koko hakuprosessi sujui mallikkaasti, Kanta-Hämeen Hengitys ry:n toiminnanjohtaja Eija Karivaara (oik) sanoo. Vasta valittu yhteyskoordinaattori Heini Kuoppamäki aloitti työt elokuussa.

Hyvä tekijä löysi paikkansa

Kanta-Hämeen Hengitys ry:lle rekrytoitiin onnistuneesti yhteyskoordinaattori, jonka tehtävänä on erityisesti yhdistyksen viestinnän kehittäminen.

Kanta-Hämeen Hengitys ry:n toiminnanjohtaja Eija Karivaara on hyvin tyytyväinen SOLin viime keväänä suorittamaan rekrytointiin.

Tärkeästä valinnasta haluttiin myös asiantuntijan arvio.

– Elokuun alussa meillä aloitti työt yhteyskoordinaattori Heini Kuoppamäki. Koko hakuprosessi sujui mallikkaasti, ja uusi työntekijämme oli juuri oikea valinta tehtävään, Karivaara sanoo.

SOL valikoitui rekrytoijaksi neljän toimijan joukosta.

– Ratkaisevia tekijöitä kilpailutuksessa olivat prosessin laatu ja hinta.

– Alusta alkaen oli selvää, että halusimme käyttää ulkopuolista rekrytoijaa. Meille työtehtävä oli uudenlainen, ja siinä tarvitaan sekä terveydenhoitoalan että viestinnän osaamista. Halusimme etsiä henkilöä mahdollisimman laajasta hakijajoukosta. Rekrytointiyritystä käyttämällä saimme käyttöömme heidän tietokantansa ja hyvän hakuvälineiden hallinnan.

Valinnasta haluttiin myös asiantuntijan arvio.

– Kohtuullisen pienenä toimijana oli myös tärkeää, että säästimme resursseja, kun SOL hoiti hakijoiden alkukarsinnan.
Alkukarsinnan jälkeen SOL kutsui 1,5 tunnin pituiseen haastatteluun 10 ehdokasta, joista esiteltiin asiakkaalle neljä hakijaa.

– Teimme yhdessä syvähaastattelun heille, ja koska ehdokkaat olivat niin hyviä, päädyimme tekemään vielä toisenkin syvähaastattelun kahdelle parhaalle hakijalle. He myös valmistelivat ennakkotehtävänä esityksen viestintämme kehittämisestä.

SOL hoiti koko prosessin ajan yhteydenpidon ja lisäinformaation antamisen hakijoille.

– Ulkopuolisen rekrytoijan käyttö oli myös imagokysymys. Halusimme viestittää hakijoille, että nyt halutaan todellinen ammattilainen töihin.

Uudenlaista viestintää

Kanta-Hämeen Hengitys ry:n tavoite on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja toimia terveellisen elinympäristön puolesta. Yhdistyksen historia juontaa juurensa Ahveniston potilasyhdistykseen, jonka perustivat vuonna 1945 tuberkuloosia sairastavat.

– Toimintamme on nykyään hyvin monimuotoista. Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, organisoimme vertaistukiryhmiä, pidämme liikuntaryhmiä, ja järjestämme virkistystä sekä luentoja, vastavalittu yhteyskoordinaattori Heini Kuoppamäki kertoo.

– Työtehtäväni ovat siis varsin monipuolisia ja olen viihtynyt mainiosti.
Kuoppamäen vastuulla on yhdistyksen viestinnän kehittäminen, ja liikkeellä onkin jo monta projektia.

– Uusi verkkosivustomme julkaistaan pian, ja olemme myös lähteneet mukaan some-kanaviin.

Kuoppamäki on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri, ja työkokemusta hänelle on kertynyt sekä tutkijana että terveyteen liittyvien projektien parissa.

– Näin työnhakijankin kannalta rekrytointi sujui hyvin. Oli mukavaa, että prosessi eteni reippaassa aikataulussa ja koko ajan pysyi ajan tasalla siitä, missä mennään.

www.kanta-hameen-hengitys.fi

Teksti: Vaula Aunola // Kuva: Mikaela Löfroth