– Kerran vuodessa SOL toimittaa myös parannusehdotuksen, jossa on otettu huomioon laitteiden elinkaari, Osekkin kiinteistökoordinaattori Esa Kemppainen kertoo.

Osekk tavoittelee etävalvonnalla energiansäästöä

Päivittäin tuhannet opiskelijat käyttävät Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) kiinteistöjä, joita on kaikkiaan 14 viidellä paikkakunnalla.

Kuntayhtymä kilpailutti kiinteistönhuollon alkuvuodesta, ja yhteistyö SOLin kanssa alkoi kesäkuun alusta. Siihen kuuluu kiinteistötekniikan etävalvonta ja melkein joka kohteessa myös kiinteistöhuolto.

– Aurinkovoimalasta käydään kierros läpi, että kaikki prosessit ovat OK. Halusimme samanlaisen tarkastelun jokaiseen kohteeseen, Osekkin kiinteistökoordinaattori Esa Kemppainen kertoo.

Osekk tavoittelee uudella sopimuksella kustannussäästöjä, mutta myös selkänojaa omille kiinteistönhoitajille.

– Voidaan toimia tietoon perustuen eikä mutu-tuntumalla, Esa Kemppainen sanoo.

– Saamme kiinteistöistämme yhteenvedon veden- ja energiankulutuksesta ja myös ennusteen vuoden loppuun. Sen perusteella voimme muuttaa omia vuosiennusteitamme.

Raportointi on räätälöity kuntayhtymän tarpeisiin. Esimerkiksi kiinteistöjohtaja saa kuukausittain koonnin energiataloudesta, asiantuntijaorganisaation käytössä on syvällisempi raportti.

– Kerran vuodessa SOL toimittaa myös parannusehdotuksen, jossa on otettu huomioon laitteiden elinkaari. Raportointi on tärkeä osa kuntayhtymän laatuauditointia, jossa olemme sitoutuneet energiansäästöön, Esa Kemppainen kehuu.

Teksti: Juha Peltonen kuva: Mikaela Löfroth

SOL Kiinteistöpalvelut

Aurinkovoimala – asiakaspalvelu-, hälytys- ja etähallintakeskus

Etähallinta turvatekijänä

Kameravalvonta korvaa piirivartiointia