
Aurinkovoimala palvelee 24/7
Hämeenlinnassa sijaitsevaan 24/7 palvelevaan Aurinkovoimalaan voivat ottaa yhteyttä kaikki SOLin asiakkaat oli kysymys sitten henkilöstö-, siivous-, kiinteistö-, toimitila-, pesula- tai vartiointipalveluista.
SOLin asiakkuus- ja kehitysjohtaja Lauri Leppä kertoo, että Aurinkovoimala ei ole todellakaan mikään perinteinen hälytyskeskus.
Etäkäytön etu on vikojen ja puutteiden havaitseminen välittömästi
– Moniosaajamme ovat perehtyneet kaikkiin palveluihimme ja lisäksi kaikilla heillä on tietenkin työssä tarvittava vartijan koulutus.
Aiemmin osa SOLin yli 200 palveluesimiehestä on vastannut itse kohteidensa yhteydenpidosta.
– Nyt asiakkaan yhteydenotot voidaan ohjata suoraan Aurinkovoimalaan. Ja pystymme hyvin nopealla toimitusajalla reagoimaan asiakkaalta tulleisiin lisätyöpyyntöihin ja uusiin tilauksiin sekä ratkaisemaan muita yllättäviä tilanteita, puhuttiin sitten vesivahingosta kiinteistössä tai työntekijän tilaamisesta seuraavalle aamulle henkilöstöpalveluista.
– Jokaisesta asiakkaan yhteydenotosta jää tuotannonohjausjärjestelmäämme merkintä, jolloin tapahtumia voidaan arvioida jälkikäteen ja toimintaa tarvittaessa kehittää edelleen.
Kameravalvonta räätälöidään
Kameravalvonta yleistyy korvaamaan perinteistä piirivartiointia.
– Sillä päästään kokoaikaisuuteen, mikä piirivartioinnilla ei koskaan ole mahdollista. Se mahdollistaa myös turhien hälytysten tunnistamisen kohteessa käymättä, Aurinkovoimalan palveluesimies Pasi Perkiömäki sanoo.
– Asiakas saa samalla hinnalla vähintään yhtä hyvän palvelun. Usein syntyy myös kustannussäästöä.
Turhat hälytyskäynnit tunnistetaan yleensä jo kameroiden välittämän tiedon perusteella.
– Esimerkiksi toimistorakennuksissa, joissa on paljon eri aikaan liikkuvia ihmisiä, hälytykset eivät yleensä johdu laiteviasta vaan väärästä käytöstä. Kameran avulla voidaan havaita, kenestä liikkujasta on kyse, eikä vartijaa tarvitsekaan lähettää.
Asiakkaan kanssa määritellään, mitä kameroilla halutaan nähdä; takapiha, ovien edustat tai esimerkiksi sisääntuloaula.
– Tavallisen toimistorakennuksen valvonnassa käytetään tyypillisesti 10-15 kameraa, joista osa on ulkotiloissa ja osa kohteessa sisällä.
– Kamera voi olla myös liikkeestä aktivoituva, jolloin kohteesta suodattuu valvomoon vain tarpeellinen tieto, Perkiömäki lisää.
Kiinteistöjen etähallintaa
Aurinkovoimalassa hoidetaan myös talotekniikan etävalvontaa ja –käyttöä sekä energiaseurantatulosten analysointia toimenpide-ehdotuksineen.
– Etäkäytön etu on vikojen ja puutteiden havaitseminen välittömästi, Lauri Leppä sanoo.
– Näiden palvelujen osalta teemme tiivistä yhteistyötä EMC Talotekniikan kanssa.
– Käytössämme on myös kiinteistöautomatiikan optimointi, jonka avulla asiakas voi saavuttaa pienilläkin toimenpiteillä tehokkuutta ja säästöjä esimerkiksi energiankulutuksessa.
Tunnelissa on aina kamera kaverina
Helsingin keskustan alla mutkittelee kolmen kilometrin mittainen huoltotunneli, jonka kiinteistönhuollon ja turvallisuuden perustana on kattava kameravalvonta. – Tunnelissa kukaan ei ole koskaan yksin, SOLin Aurinkovoimalan palveluesimies Pasi Perkiömäki sanoo.