Pidämme huolta

Ystäviä ja kavereita on syytä aina silloin tällöin muistaa puhelinsoitolla. Kaikesta kiireestä huolimatta heitä on kiva myös tavatakin, käydä kahvilla tai kävelylenkillä, vaikka ei mitään erityistä asiaa aina olisikaan. Myös parisuhteesta on pidettävä huolta.

Kukkakimppu piristää muulloinkin kuin hääpäivänä ja kutsu teatteriin – tai vaikka niskahieronta työpäivän jälkeen – on kumppanille kiva yllätys.

Voisimmeko kenties palvella vieläkin paremmin?

Yritysten väliseen kanssakäymiseen pätevät pitkälti samat lainalaisuudet kuin muuhunkin ihmisten väliseen yhteistyöhön. Asiakassuhteesta pitää huolehtia.

Toteutimme SOLin asiakkaiden keskuudessa tutkimuksen, jonka tuloksena saimme ilahduttavan paljon positiivista palautetta. Kehittämisenkin varaa kuitenkin on. Yhteistyö käynnistyy innostuksella, ja alussa yhteydenpito on hyvinkin tiivistä. Kun kumppanuus vakiintuu, sillä on myös taipumus urautua totuttuihin uomiinsa. Kun asiat sujuvat hyvin, ei tule mieleen kysyä, voisimmeko kenties palvella vieläkin paremmin.

Asiakastutkimuksen ja siihen liittyneen auditoinnin perusteella olemme uudistaneet toimintajärjestelmäämme. Johtavana ajatuksena on ollut asiakaskohtainen kehitystyö. Siihen liittyen käymme tapaamassa asiakkaitamme ja kumppaneitamme muutenkin kuin vakiintuneen, sopimuksen mukaisen palvelun merkeissä. Tai kutsumme käymään meillä SOLissa.

On myös tärkeää kertoa asiakkaille uusista menetelmistä, työvälineistä ja vaikkapa työturvallisuudesta ja henkilökunnan koulutuksesta. Uusi toimintajärjestelmä on hyödyllinen työkalu asiakassuhteiden ylläpidossa ja kehittämisessä. Eikä kaiken aina tarvitse olla vakavaa ja virallista. Olemme jo viettäneet joitakin yhteistyön yksivuotissynttäreitä. Ja miksei yhteistä taivalta voitaisi juhlistaa vuosittain – vähän niin kuin kotona hääpäivää.

Aurinkoista syksyä!

Peppi Kaira

Peppi Kaira on SOLin palveluyritysten emoyhtiö SOLEMO Oy:n ja SOL Pesula-palvelut Oy:n toimitusjohtaja.

Peppi Kaira Peppi Kaira on SOLin palveluyritysten emoyhtiö SOLEMO Oy:n ja SOL Pesulapalvelut Oy:n toimitusjohtaja.