Miten minä voin?

Oma hyvinvointi on jokaisen omalla vastuulla.

Kesäloman jälkeen arjen alkaessa voi olla sopiva hetki kysäistä itseltään: Miten minä voin? Ovatko kaikki elämäni palaset paikoillaan: Liikunko tarpeeksi, syönkö sopivasti, lepäänkö ja palaudunko riittävässä määrin ja voinko henkisesti hyvin?

Teemme joka päivä huomaamattamme pieniä päätöksiä, jotka vaikuttavat hyvinvointiimme. Siksi on toisinaan hyvä pysähtyä miettimään kokonaisuutta. Tärkein päätös on usein tässä: olen jatkossa hyvä itselleni, ja otan konkreettisia, vaikka pieniäkin askeleita oman hyvinvointini edistämiseksi. Pienistä puroista syntyy helpommin iso joki.

SOL haluaa luonnollisesti työnantajana kasvattaa hyvinvointia omassa aurinkokunnassaan. Viime syksynä käynnistimme SOL Life Kuntokuurin, jossa seurasimme SOLilaisten kunnon kehittymistä ja elämäntapamuutoksia Kuntokuuri-passin avulla. Hyvinvointiin liittyviä aiheita pidettiin myös esillä pienryhmissä, ja jaoimme vinkkejä tiuhaan keskenämme. Asioilla kun on tapana unohtua, jos niitä ei tehdä näkyväksi.

Kuntokuuri sai meillä hienon vastaanoton: SOLilaiset osallistuivat ihailtavan aktiivisesti, ja saimme keväällä palkintoraadissa lukea upeita tarinoita siitä, miten pienetkin hyvinvointiin liittyvät päätökset olivat tuoneet kuntokuurilaisille lisää hyvää oloa.

Kuntokuurin voittajaksi valittiin Kaisamari Sahlman, kertoi Kuntokuuri-passissaan hauskasti, kuinka selvisi erostaan. ”Rakkaalla” oli ollut monta nimeä: L&M, Smart, Marlboro, Barclay

Kaisamarin erinomainen esimerkki osoittaa, että viime kädessä oma hyvinvointimme on meidän jokaisen omalla vastuulla. Ja sen eteen kannattaa tehdä kaikki mahdollinen.

Peppi Kaira Peppi Kaira on SOLin palveluyritysten emoyhtiö SOLEMO Oy:n ja SOL Pesulapalvelut Oy:n toimitusjohtaja.