Vesipesu

Pesulan vesipesu poistaa tehokkaasti hiki- ja ruokatahrat. Vesipesu saattaa kuitenkin olla haitallinen tietyille materiaaleille, sillä vesi saattaa aiheuttaa oikeinkin pestynä vaatteelle tai tekstiilille mittamuutoksia. Vaate saattaa venyä, vanuttua tai huopua. Erityisen rakkaat vesipestävät vaatteet kannattaa tuoda pesulaan vesipestäväksi. Ammattilaisen tekemä vesipesu ehkäisee veden haitalliset vaikutukset. Miesten irtohousut, joiden pesumerkintä mahdollistaa sekä vesipesun että kemiallisen pesun, kannattaa pesettää kemiallisesti. Näin housujen käyttöikä pidentyy ja housut näyttävät ryhdikkäiltä pesujen välissä.

Emulsiopesu

Pesulan emulsiopesu on vesipesu, jossa käytetään emulsiomaisia pesuaineita. Käytettävien aineiden ja konetekniikan ansiosta voidaan hyödyntää veden hyvät ominaisuudet ja eliminoida huonot. Emulsiomainen aine tekee kuidun ympärille molekyylirakenteen, joka suojaa veden haitallisilta vaikutuksilta. Pesussa voidaan kuitenkin hyödyntää veden hyvät vaikutukset kuten hyvä lianpoistokyky. Emulsiopesu sopii kaikille vesipestäville vaatteille, erityisesti neuleille ja vesipestäville silkeille, sillä emulsiomainen aine saa värit loistamaan ja muhkeat neuleet kuohkeiksi ja pehmeiksi. Emulsiopesussa voidaan pestä myös vaatteita joissa on vain kemiallisen pesun lupa, mutta vaatteessa oleva tahra vaatii kemiallisen pesun. Tästä hyvänä esimerkkinä miesten puku, jossa on iso punaviinitahra.

 

Puhdasta tulee

Verhot ja pöytäliinat huolletaan keskitetysti erikoispesulassa

Turvallista matkaa!

Myös matkustamon tekstiilien ja istuinvöiden tarkkaan valvottu puhdistaminen ja tarkistaminen ovat osa lentoturvallisuutta. Lue yhteistyöstämme Finnairin kanssa.