Fiksu ja ympäristöystävällinen tekstiilihuolto ei ole ainoastaan pyykinpesua, vaan myös turhan pyykinpesun välttämistä. Vaatteiden ja muiden tekstiilien turha peseminen kuluttaa sekä materiaaleja että ympäristöä. Täydet koneelliset ovat suositeltavia. Näin säästetään vettä, pesuainetta ja energiaa. Laadukkaat pesuaineet antavat hyvän pesutuloksen ja oikean pesulämpötilan noudattaminen on tärkeää. Lakanat ja pyyhkeet vaativat kuumemman pesulämpötilan puhdistuakseen kunnolla ja hyvä pesuväli niille on kaksi viikkoa. Käyttövaatteille riittää matalampi lämpötila, jolloin myös energiaa saadaan säästettyä. Villapuserot raikastuvat usein tuulettamalla, mutta vaativat myös pesua. Herkät materiaalit kannattaa pesettää aina pesulassa. Kaikkien vaatteiden ja tekstiilien omia hoito-ohjeita noudattamalla, saadaan niille pitkä elämä.

Kohti vihreämpää pesulatoimintaa

Panostamme pesuloissamme ympäristöystävällisyyteen sekä koneissa että pesuaineissa. Kaikissa pesuissa käytämme ympäristöystävällisimpiä pesuaineita, mitä markkinoilta löytyy. Annostelupumppujärjestelmämme vastaa pesuaineen oikeasta annostelusta vesipesukoneissamme. Se annostelee pesuaineen pyykin painon mukaan, jolloin pesuainetta ei tule liikaa eikä liian vähän. Vähennämme vedenkulutusta pesukoneissamme käytössä olevan veden talteenottojärjestelmän avulla. Kemiallinen pesukone käyttää jäähdytykseen täysin puhdasta vettä, joka ohjataan siitä erilliseen säiliöön ja käytetään vesipesukoneissa.

Vaikutamme myös aktiivisesti muovijätteen määrään vähentämällä muovisia pakkausmateriaaleja. Pakkausmuovin sijaan on mahdollista valita edullinen ja ekologinen kuitukassi (2,00 €) sekä kierrätetyistä muovipulloista valmistettu pestävä pukupussi (5,70 €).

Vanhat vaatteet ja tekstiilit kierrätykseen SOL Pesulassa

SOL Pesuloissamme on mahdollisuus myös kierrättää. Voit jättää kierrätykseen ne vaatteet ja tekstiilit, joita ei voi enää huoltaa tai antaa eteenpäin käytettäviksi. Tekstiilinkierrätys on mahdollista Helsingin, Espoon, Vantaan ja Keravan SOL Pesuloissa, sekä Tampereella Aleksis Kiven kadun pesulassa. Mattoja emme voi valitettavasti vastaanottaa kierrätykseen, sillä niille ei ole tällä hetkellä uusiokäyttöä.

Voit aina kysyä mieltäsi askarruttavista asioista SOL Pesuloistamme tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.

 

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %