Vastuullinen vaate- ja tekstiilihuolto ei ole ainoastaan pyykinpesua, vaan myös turhan pyykinpesun välttämistä. Vaatteiden ja muiden tekstiilien turha peseminen kuluttaa sekä materiaaleja että ympäristöä. Täydet koneelliset ovat suositeltavia. Näin säästetään vettä, pesuainetta ja energiaa. Laadukkaat pesuaineet antavat hyvän pesutuloksen ja oikean pesulämpötilan noudattaminen on tärkeää. Lakanat ja pyyhkeet vaativat kuumemman pesulämpötilan puhdistuakseen kunnolla ja niille hyvä pesuväli on kaksi viikkoa. Käyttövaatteille taas riittää matalampi lämpötila, jolloin myös säästyy energiaa. Villapuserot raikastuvat usein tuulettamalla, mutta vaativat myös pesua. Herkät materiaalit kannattaa pesettää aina pesulassa. Kaikkien vaatteiden ja tekstiilien omia hoito-ohjeita noudattamalla, saadaan niille pitkä elämä.

Vastuullista pesulatoimintaa

Panostamme ympäristöystävällisyyteen kaikessa toiminnassamme. Kaikissa pesuissamme käytämme ympäristöystävällisimpiä pesuaineita, mitä markkinoilta löytyy. Annostelupumppujärjestelmämme vastaa pesuaineen oikeasta annostelusta vesipesukoneissamme. Se annostelee pesuaineen pyykin painon mukaan, jolloin pesuainetta ei tule liikaa eikä liian vähän. Vähennämme vedenkulutusta pesukoneissamme käytössä olevan veden talteenottojärjestelmän avulla. Kemiallinen pesukone käyttää jäähdytykseen täysin puhdasta vettä, joka ohjataan siitä erilliseen säiliöön ja käytetään vesipesukoneissa.

Vaikutamme myös aktiivisesti muovijätteen määrään vähentämällä muovisia pakkausmateriaaleja. Pakkausmuovin sijaan on mahdollista valita edullinen ja ekologinen kuitukassi (2,00 €) sekä kierrätetyistä muovipulloista valmistettu kestävä ja pestävä pukupussi (5,70 €).

Voit aina kysyä mieltäsi askarruttavista asioista SOL Pesuloistamme tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %