Tekniset urheiluvaatteet tarvitsevat oman käsittelynsä. Kaikki suoraan ihoa vasten olevat urheiluvaatteet kannattaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Mitä tekokuituisempi vaate on, sitä useammin se kannattaa pestä, sillä haju pinttyy todella helposti tekokuituihin.

Teknisten vaatteiden ja urheilutekstiilien pesuun käytetään nestemäistä pesuainetta. Sopiva annostelu on tärkeää. Jos pesuainetta on liikaa, se kerääntyy kuituihin ja huonontaa teknisiä ominaisuuksia. Liian vähäinen pesuaineen käyttö taas ei irrota likaa vaan levittää sitä, jolloin se tarttuu takaisin kuituihin aiheuttaen esimerkiksi vaatteen harmaantumista.

Vältä huuhteluainetta ja kuumuutta

Huuhteluainetta ei kannata käyttää. Se tukkii tekstiilin hengittävyyden ja haurastuttaa myös vaatteeseen joustavuuden tuovaa elastaania. Muita elastaania haurastuttavia tekijöitä ovat sinilevä, siitepöly, suola ja kloori. Kuivausrummun käyttöäkään ei suositella urheiluvaatteille, sillä elastaani haurastuu myös kuumuudesta. Rumpu kuumenee helposti liikaa ja tekokuidut voivat jopa sulaa. Tekokuituiset tekstiilit myös sähköistyvät kuivausrummun käytön seurauksena.

Tekniset urheiluvaatteet pestään vesipesussa ja niille suositeltu pesulämpötila on 30-40 astetta. Tämä lämpötila ei välttämättä poista hajua vaatteesta. Ennen kuin luovut vaatteesta hajuhaitan takia, kokeile pesulassa pesettämistä. Pesulassa on tahran ja hienpoistoon tarkoitettuja pesuaineita ja -menetelmiä, joilla vaate saadaan puhtaaksi ja raikkaaksi. Pesulassa pesettäminen on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä pyykki puhdistuu pesulassa huomattavasti vähemmällä vesimäärällä kuin kotikoneella itse pestessä. SOL Pesuloissa on ammattitaitoiset henkilöt huolehtimassa, että vaatteista tulee puhtaat ja raikkaat.

Urheiluvaatteita ja -varusteita voidaan myös puhdistaa otsonoinnilla.

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.