Varmasti monilta löytyy kotoaan takki jokaiselle vuodenajalle. Oikeanlaisella huoltamisella takit säilyvät hyvänä vuodesta toiseen. Rahaa säästyy pienellä vaivalla ja ympäristökin kiittää.

Takit vaativat aina omille materiaaleilleen sopivat puhdistusmenetelmät. Hoito-/pesuohje löytyy yleensä takin helman sisäsaumasta tai povitaskusta. Käyttökaudella takkia kannattaa välillä tuulettaa ja puhdistaa tahrat paikallisesti. Pesu kannattaa tehdä vain tarvittaessa, mutta kuitenkin aina heti kauden käytön jälkeen. Takkia ei koskaan kannata laittaa säilytykseen likaisena, sillä tahrat ja muu lika pinttyvät helposti ja ovat myöhemmin vaikeasti poistettavissa. Takit tulee säilyttää aina kuivassa, huoneenlämpöisessä ja ilmavassa tilassa vapaasti roikkuen. Tukeva henkari auttaa takkia pitämään muotonsa säilytyksen ajan.

Usein päällystakeille on ohjeistettu kemiallinen pesu, joka onnistuu pesulassa osaavissa käsissä. Varsinkin villakangas-, untuva-, nahka- ja mokkatakit suositellaan tuotavaksi pesulaan, sillä niiden puhdistaminen vaatii erityistä tarkkuutta ja osaamista. Villakangas-, nahka- ja mokkatakit usein mielletäänkin pesulassa pestäviksi takeiksi. Untuvatakin tulisi kuulua myös tähän joukkoon, sillä se on todella haastava pestä kotona, ja valitettavasti myös helposti pilattavissa.

Täältä voit lukea vielä untuvatakin pesusta!

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.