Oikeanlainen säilytys on puvuissa ja pikkutakeissa yksi niiden hoitamisen keskeisin asia, varsinkin jos puku ei ole viikoittaisessa käytössä. Laadukkaankin puvun saa pilattua vääränlaisella säilytyksellä. Miesten pukujen ja naisten housu- sekä jakkupukujen lisäksi sama koskee myös suoria housuja ja bleisereitä. Tärkeintä säilytyksessä on huolellinen asettelu vaatepuulle.

Säännöllisessä käytössä oleva puku kannattaa harjata silloin tällöin ja laittaa välillä ulos tuulettumaan. Mikäli pukua käyttää lähinnä vain juhlissa, kannattaa se säilyttää aina vaatekaapissa hengittävästä materiaalista valmistetussa pukupussissa. Kun puvulle on tiedossa käyttöä, kannattaa se ottaa pois kaapista tuulettumaan paria päivää ennen. Puvun yleiskunto tulee myös tarkistaa aina ennen puvun laittamista säilytykseen. Mikäli pukuun on tullut tahroja, kannattaa se viedä mahdollisimman pian pesulaan pesetettäväksi.

Pääsääntöisesti kaikki puvut tai jakkupuvut tulee pesettää pesulassa. Ne vaativat usein hoito-ohjeessaan sellaisia toimenpiteitä, joita ei voi kotioloissa suorittaa. Lähes kaikkien pukujen ja pikkutakkien ainoa oikea puhdistustapa on kemiallinen pesu. Toinen kannattava syy tuoda puku pesulaan pesetettäväksi on sen arvokas hinta. Pukua ei kannata pilata väärällä pesumenetelmällä kotona. SOL Pesuloissamme puvut, pikkutakit ja jakut puhdistuvat osaavissa käsissä.

Kainalosuojat säästävät pukua ja usein ne on ommeltu valmiiksi kainalokohtiin. Mikäli suojia ei ole valmiina, on nopea vaihtoehto hankkia kertakäyttöiset kainalosuojat, jotka kiinnitetään kätevästi tarrapinnan avulla. Pesuloissamme on myynnissä kainalosuojia hintaan 7,20 €.

Pesuhinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.

 

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %