Kaikkien pukujen ja pikkutakkien huoltamisen yksi keskeisin asia on niiden oikeanlainen säilytys. Laadukkaankin puvun, kuten myös pikkutakit ja suorat housut, saa pilattua vääränlaisella säilytyksellä. Tärkeintä säilytyksessä on huolellinen asettelu vaatepuulle.

Harvoin käytössä olevan puvun huoltaminen

Mikäli pukua käytetään lähinnä vain juhlissa, kannattaa se säilyttää vaatekaapissa hengittävästä materiaalista valmistetussa pukupussissa. Kun juhlat ovat tiedossa, on suositeltavaa ottaa puku pois kaapista ja pukupussista, ja ripustaa tuulettumaan paria päivää ennen käyttöä.

Juhlien jälkeen kannattaa tarkistaa puvun yleiskunto ennen kuin sen laittaa takaisin säilytykseen. Mikäli pukuun on tullut tahroja, kannattaa se viedä mahdollisimman pian pesulaan pesetettäväksi.

Säännöllisessä käytössä oleva puku tulee myös viedä pesulaan mahdollisimman pian tahrojen ilmestyttyä. Viikoittaisessa käytössä olevaa pukua kannattaa muuten tuulettaa usein ja harjata silloin tällöin, jotta se pysyy siistinä ja hyvännäköisenä.

Puvut kaipaavat pesulan pesuja

Pääsääntöisesti kaikki puvut tulee pesettää pesulassa. Ne vaativat usein hoito-ohjeissaan toimenpiteitä, joita ei voida kotioloissa suorittaa. Lähes kaikkien pukujen ja pikkutakkien ainoa oikea puhdistustapa on kemiallinen pesu. Tämän lisäksi varsinkin puku on hinnaltaan arvokas, joten sitä ei kannata pilata vääränlaisella pesumenetelmällä kotona. SOL Pesuloissamme kaikki puvut, pikkutakit, jakut, bleiserit ja suorat housut puhdistuvat osaavissa käsissä ja vastuullisesti.

Suojaa kainalokohtia

Kainalosuojat säästävät jakkuja, bleisereitä, pikkutakkeja ja puvuntakkeja. Usein kainalosuojat ovatkin ommeltu jo valmiiksi kainalokohtiin kiinni. Mikäli suojia ei kuitenkaan ole valmiina, on nopea vaihtoehto hankkia kertakäyttöiset kainalosuojat, jotka kiinnitetään kätevästi tarrapinnan avulla.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %