Irtohousuissa on usein pesumerkintänä sekä vesipesu että kemiallinen pesu. Kemiallinen pesu on kuitenkin yleensä varmempi tapa pestä housut. Pesulassa tehty kemiallinen pesu pidentää housujen käyttöikää ja säilyttää niiden laadun pienellä rahasummalla. Myös prässit saadaan pesulassa huomattavasti kestävämmäksi ja terävämmäksi kuin kotisilitysraudalla.

Housujen pesuväliä saa näppärästi pidennettyä tuulettamalla ja paikallisella tahrojen puhdistuksella. Pidempi pesuväli pitää housun kankaan ja värin parempana pitkään. Pesua ei saa kuitenkaan jättää kokonaan pois, vaan se on tehtävä tarvittaessa. Mikäli housujen pesua epäilee, kannattaa ne tuoda pesulaan, jossa niille tehdään hellävarainen ja ammattimainen pesu.

Kyllä farkkujakin pitää pestä

Uusien farkkujen ostajaa kehotetaan usein välttämään pesua ja puhdistamaan farkkunsa pakastamalla. Syynä on uskomus, että farkut päästävät pesukoneessa värinsä ja menettävät muotonsa. Todellisuudessa farkkuja pitää pestä tarvittaessa. Ne likaantuvat samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin housukangas. Bakteerit saadaan tuhottua pakastamalla, mutta ihosta irtoava hilse ja rasva vaativat pesua, kuten myös muu ulkoinen lika.

Perinteiset, sataprosenttiset puuvillafarkut kestävät hyvin pesua. Materiaali on niin tukevaa, että niitä voi pestä huoletta hoito-ohjeen mukaisesti. Harvempi pesuväli kannattaa silloin, kun farkut sisältävät joustavuutta tuovaa elastaania. Farkkujen joustavuus heikkenee, jos niitä pesee liian usein ja liian kuumissa lämpötiloissa. Kannattaa myös muistaa, että elastaani haurastuu normaalissa käytössäkin nopeammin kuin perinteisesti farkuissa käytetty luonnonkuitu. Farkkujen värin haalistumista voi välttää kääntämällä ne pesun ajaksi nurinpäin. Huuhteluainetta ei suositella käytettäväksi varsinkaan joustavien farkkujen kanssa, sillä se voi vaikuttaa joustavuuden heikkenemiseen.

Valmistajan antamia hoito-ohjeita kannattaa noudattaa. Farkut pysyvät pitkään hyvänä, kun niitä huoltaa oikein. SOL Pesuloissa farkut usein pestään hellävaraisessa emulsiopesussa. Se auttaa pitämään farkkujen värin kirkkaana, eikä kuluta niitä vesipesun tavoin.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.