Kuten kaikki kodintekstiilit, niin myös verhot vaativat säännöllistä huoltoa. Kevyt ravistelu ja tuulettaminen raikkaassa, kuivassa ilmassa säännöllisesti, auttaa pitämään verhot siisteinä. Kevyemmille verhoille tämä tapa on hyvä, mutta raskaammat ja paksummat verhot vaativat kevyttä imurointia. Pölyjen poistaminen verhoista on tärkeää ennen kaikkea hyvän sisäilman ylläpitämiseksi, myös verhojen pitkäikäisyyden kannalta, sillä pöly heikentää tekstiilin kuituja.

Säännöllisen ravistelun ja tuulettamisen lisäksi verhot tulee pestä vähintään kahden vuoden välein. Turvallisin valinta verhojen pesemiselle on kemiallinen pesu. Varsinkin arat materiaalit (esimerkiksi silkki, villa ja pellava) kannattaa pesettää pesulassa, kuten myös vuoritetut verhot. Verhojen peseminen onnistuu myös kotioloissa, mutta on huomioitava, että kankaan pesuohje ei välttämättä ole valmiin verhon pesuohje. Verhoja pestessä kannattaa varautua siihen, että varsinkin luonnonkuidut saattavat kutistua pesussa.

Kaikkein varmin tapa on tuoda verhot pesulaan etenkin silloin, jos selkeää hoito-ohjetta ei ole saatavilla tai se on kadonnut. SOL Pesulassa tunnemme materiaalit ja hoidamme verhosi niiden tarvitsemalla tavalla. Käytämme ympäristöystävällisiä pesuaineita ja -menetelmiä kaikissa pesuissamme.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.