Pöytäliinan puhtaana pitämiseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se on usein yksi näkyvimmistä pinnoista keittiössä tai ruokailutilassa. Kaikki tahrat kannattaa poistaa mahdollisimman nopeasti, että ne eivät ehdi pinttyä liinaan. Pinttyneitä tahroja ei saa välttämättä enää pesuvaiheessa poistettua ollenkaan.

Pöytäliinat tulee aina pestä niiden materiaalin vaatimalla tavalla. Yleisimpiä materiaaleja pöytäliinoille ovat pellava, puuvilla ja vahakangas. Liinoissa olevia pesuohjeita tulee noudattaa, jotta liinat puhdistuvat oikein ja pysyvät pitkäikäisinä.

Pöytäliina on usein melko suuri tekstiili ja vaatii pesun omana koneellisenaan ilman muuta pyykkiä. Pesu onnistuu toki kotioloissakin, mutta varsinainen viimeistely silittämällä vie aikaa ja vaatii vaivaa. Pesuloissamme on käytössä menetelmät, joiden avulla suuret pöytäliinat saadaan todella sileiksi. Pellavaliinat vaativat myös mankelointia pellavan luontaisen kiillon ja sileyden aikaan saamiseksi.

Pöytäliinalle pidempää ikää suojakäsittelyllä

Pöytäliinan saa pidettyä puhtaana pidempään, kun käyttää lautasten ja lasien alla niille tarkoitettuja alusia. Toinen käytännöllinen vinkki pitää huolta pöytäliinan siisteydestä, on ottaa sille pesulassamme SOL Suojakäsittely. Suojakäsittelyn avulla liinaan saadaan pinta, joka hylkii likaa ja kosteutta. Suojakäsittely auttaa pidentämään pöytäliinan käyttöikää. Tuodessasi pöytäliinan pesuun meille SOL Pesulaan, voit samalla ostaa sille suojakäsittelyn.

SOL Pesulassa pöytäliinojen pesuun kuuluu tahranpoisto, pesu ja viimeistely.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.