Aamuisin herättyä, on hyvä antaa vuoteen tuulettua hetken aikaa ennen sen sijaamista, jotta suurin osa kosteudesta pääsee haihtumaan. Petivaatteiden tuuletus on suositeltavaa kerran viikossa. Liinavaatteiden vaihdon yhteydessä kannattaa myös petivaatteet aina ravistella ja tuulettaa.

Peittojen ja tyynyjen säännöllinen pesu

Peitot ja tyynyt vaativat säännöllistä pesua. Hoitamalla niitä oikein, voidaan käyttöikää pidentää. Suosittelemme, että peitot pestään 1-2 kertaa vuodessa ja tyynyt 3-4 kertaa vuodessa. Pesu pitää petivaatteet hygieenisinä ja raikkaina sekä parantaa unenlaatua. On myös hyvä muistaa, että peitto kannattaa vaihtaa uuteen noin neljän vuoden välein ja tyyny noin kahden vuoden.

Petivaatteiden pesettäminen pesulassa on järkevää, sillä kotikoneet ovat tähän usein liian pieniä. Kotikoneet laitetaan helposti liian täyteen, jolloin petivaatteet eivät pääse peseytymään kunnolla. Kuivattaminen on myös oma haasteensa. Varsinkin untuvatäytteiset petivaatteet tarvitsevat kunnon rumpukuivauksen pysyäkseen hyvässä kunnossa. Meillä SOL Pesulassa kaikkien petivaatteiden pesu ja kuivatus onnistuu vaivattomasti, sillä meiltä löytyy sopivat koneet ja ammattitaitoinen henkilökunta suorittamaan työn. Pesulassa pesettämällä säästät omaa aikaasi ja vaivaasi, ja saat puhtaat ja raikkaat petivaatteet takaisin käyttöösi.

Muista myös petauspatja

Petauspatja koostuu kahdesta osasta; polyuretaani/vaahtomuovi -sisuksesta ja irrotettavasti päällisestä. Petauspatjan peseminen tarkoittaa käytännössä patjan irrotettavan päälliskankaan pesemistä. Päälliskangas on helppo tuoda petivaatteiden mukana pesulaan, sillä se on myös usein kooltaan niin suuri, että kotioloissa sen peseminen voi olla melko haastavaa.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä

Lisätietoja hinnoistamme saat kysymällä suoraan lähimmästä SOL Pesulastasi tai asiakaspalvelustamme pesulapalvelut@sol.fi / p. 020 570 0720.