Etusivu  /  Blogi  /  Vinkit arkeen

Kesäkissa ja kissan pissat

03.06.2015 / Kristiina K.

Koiran kakkajätökset ovat jokakeväinen keskustelunaihe lehtien mielipidepalstoilla. Meillä pesulassa sen sijaan ympärivuotinen kyselyjen tulva on kissan pissasta ja toki joskus koirankin. Eläimet, myös kissat, tapaavat merkkailla kotona vähintäänkin pentuna ja joskus tulee niitä tahallisia tai tahattomia vahinkoja myös vanhemmille yksilöille.

Niillä kun on erinomainen hajuaisti, niin voidaan valitettavasti pitää todennäköisenä, että sama paikka pääsee merkkauksen kohteeksi vastaisuudessakin, jos ei hajusta pääse kunnolla eroon.

Matot, sohvatyynyt, sängyt ja muut vastaavat ovat pienoinen ongelma. Normaali pesu ei oikein riitä, koska tuotetta ei pysty pesemään kokonaan kastelemalla. Kaupoissa onneksi on hyviä tuotteita avuksi. Oma suosikkini on Softcaren Odour Control, jota suihkutetaan merkatulle kohdalle eikä ainakaan tämän talouden blondi nelijalkainen ole ollut kiinnostunut merkkailusta enää. Se tuoksuu raikkaalta ja toimintaperiaatteena on, että se hajottaa ne hajua aiheuttavat molekyylit eikä vaan peitä hajua toisella.

Matot ja muut kannattaa kyllä tuoda heti vahingon satuttua pesuun; kissa- tai koiranpissasta tulee yleensä mattoon sellainen jälki, ettei se välttämättä lähde edes pesussa pois, etenkään, jos se on ehtinyt kiinnittyä kunnolla. Mattoihin kannattaa muuten pyytää samalla pesulareissulla otsonointikäsittely, jossa luontoa tai ilmakehää vahingoittamatta lähtevät muutkin basillit tai itiöt, kuin kissan merkinantojen hajut.


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Jarkko

Jarkko H.

Palvelupäällikkö SOL Pesulapalveluilla jo reilun 13v:n ajan.
Työn vastapainona sopivasti sporttia, lähinnä lenkkeilyä ja talvisin viihdyn myös suksilla, mutta vain ”alamäkilaskua”. Kesäisin viihdyn kaksipyöräisten satulassa, sekä moottorilla varustetun ja poljettavan selässä. Suurin intohimo kuitenkin musiikin parissa: Soittelen parissa eri bändissä kitaraa, joista toisessa yritän parhaani mukaan myös lauleskella + käyn mieluusti keikoilla/konserteissa.

Eli pyykkiä, sporttia ja rokkia!!