Rekrytoija kertoo: Nämä työnhakuvinkit toimivat

Kilpailu työpaikoista osaa olla kovaa, eikä työhaastatteluunkaan pääseminen ole aina itsestään selvää. Tässä muutama SOLilla todistetusti toimiva vinkki työpaikan metsästäjille!

”Kiitos mielenkiinnostasi avointa työpaikkaamme kohtaan. Tällä kertaa valintamme ei kohdistunut sinuun.”

Työnhaku on taitolaji, jossa hyvä valmistautuminen ja oikea asenne ovat kaiken a ja o. Jos ylläoleva lause kuulostaa tutulta, kannattaa tutustua vinkkeihimme – näitä noudattamalla on moni päässyt töihin aurinkoiseen seuraamme SOLille.

Mikä kiinnittää rekrytoijan huomion?

Huolella täytetty työhakemus

Saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta kaikki alkaa ajatuksella täytetystä työhakemuksesta. Vastaa jokaiseen kysymykseen ajatuksella. Työhakemuksen tavoite on saada kutsu työhaastatteluun, joten vastauksissa saa näkyä myös oma persoona!

Aktiivinen ja innostunut ote työnhakuun

Aktiivisuus ja omatoimisuus ovat aina plussaa. Niiden avulla voit erottautua massasta. Jos löydät kiinnostavan avoimen paikan, soita ja kysy lisätietoja. Voit myös soittaa työhakemuksen lähettämisen jälkeenkin ja kertoa tarkemmin, miksi työpaikkailmoitus herätti mielenkiintosi.

Haittaako, jos ei ole työkokemusta?

Meillä SOLilla on monia työpaikkoja ja työtehtäviä, joissa ei tarvita aiempaa kokemusta. Koulutamme uudet työntekijät tarvittaessa tehtävään. Oleellisempaa on oma asenne työnhakua ja haettavaa paikkaa kohtaan! Jos työkokemusta ei ole vielä kertynyt, voit paikata CV:n aukkoja esimerkiksi harrastusten kautta.

Nirso ei kannata olla, etenkään ottaessasi ensimmäisiä askelia työelämässä. Jos yksi ala ei ole mielessäsi ylitse muiden, hae rohkeasti moneen eri työtehtävään. Monipuolisia työtehtäviä sisältävä CV on eduksi jatkossa, etenkin vaativampia hommia hakiessa.

Työhaastattelu edessä – miten valmistautua?

Haastattelua varten kannattaa pohtia valmiiksi vastauksia kysymyksiin, joita todennäköisesti kysytään. Meillä SOLilla haastattelussa kysytään ainakin näitä:

  • Miksi hait juuri SOLille?
  • Miksi kyseinen työpaikka kiinnostaa?
  • Mitä tiedät etukäteen SOLista?

Tämän lunttilistan lisäksi kannattaa varautua kertomaan itsestään tiiviisti sekä myös miettiä omia vahvuuksia kyseistä työtehtävää silmällä pitäen. Omien taitojensa kehuminen ja parhaiden puolien esiintuominen on työnhaussa suotavaa – kunhan et lupaa liikoja. Älä vähättele osaamistasi, mutta ole rehellinen. Muista, että työ voi opettaa.

Älä stressaa liikaa työhaastattelua

Pieni jännitys haastattelutilanteessa on ihan normaalia. Parhaimmillaan se viestii haastattelijalle tilanteen olevan sinulle tärkeä, ja että olet aidosti kiinnostunut työpaikasta.

Haastattelun alussa voi vaikka kertoa suoraan, että hermostuttaa – usein tämä laukaisee pahimman jännityksen ja auttaa sinua luomaan aidon keskusteluyhteyden haastattelijaan. Ajattele, että työhaastattelu on ennemminkin juttutuokio, jossa pääset kertomaan itsestäsi.

Muista myös, että työhaastattelu on aina kahden kauppa. Myös haastattelijan tehtävänä on vakuuttaa sinut yrityksestä ja työpaikasta.

Työnhakijan checklist – muista myös nämä!

  • Ryhdikkyys ja täsmällisyys
  • Siistit vaatteet
  • Vankka kädenpuristus ja katsekontakti
  • Asiallinen sähköpostiosoite (etunimi.sukunimi –muotoinen osoite toimii parhaiten)
  • Hakemuksen ja CV:n oikoluku

Innostuitko?

Meillä on tälläkin hetkellä auki monta työpaikkaa! Siistiä duunia on tarjolla monipuolisesti erilaisilla toimialoilla, ympäri Suomen. Katso paikat täältä!