Kuka on se työnantajien kuuluttama hyvä tyyppi?

Työnantajat hakevat yleensä hyvää tyyppiä, jolla on asenne kohdallaan – kuka se sellainen oikein on? Millainen on hyvä tyyppi ja mitä on hyvä asenne?

Kaikkihan ovat hyviä tyyppejä, mutta osaatko perustella miksi sinä olet sellainen? Tässä alla on kohtia, jotka täyttyvät jokaisen loistavan työntekijän kohdalla. Mieti näiden lisäksi vielä ne omat erityiset hyvät puolesi – sitten voit työhakemuksessasi kertoa olevasi juuri se etsitty hyvä tyyppi.

Motivaatio
Hyvä työntekijä on ehdottomasti motivoitunut työntekoon. Jokaisella voi olla omat motivaation lähteensä, mutta työstä pitää olla aidosti kiinnostunut. Jos kahvitauot ovat työpäiväsi kohokohta ja aika, jolloin olet pirteä oma itsesi, olet väärässä työpaikassa. Työn on oltava kiinnostavaa, jotta sitä jaksaa tehdä hyvällä motivaatiolla. Mikä työssäsi motivoi sinua?

Innostus
Motivaatio ja innostus näkyvät kovin samoin tavoin, mutta työstä innostuneet tekijät luovat pirteää ilmapiiriä ja ovat halukkaita kehittämään asioita. Hyvä tyyppi tartuttaa innostustaan muihinkin.

Ammattitaito
Tietenkään pelkkä motivaatio ja innostus eivät riitä työtehtävien hoitamiseen, vaan ammattitaito on tärkeää. Jotta työn voi hoitaa kunnolla, on oltava riittävästi tietoa ja taitoa sen tekemiseen. Hyvä tyyppi haluaa kehittää ammattitaitoaan jatkuvasti.

Tekemisen meininki
Hyvä tyyppi on yhtä tekevä kuin eteväkin! Töihin tullaan hoitamaan työtehtävät eikä muuta. Tekemisen meininki on mahtava ja työn teossa ollaan tosissaan mukana.

Käytös
Millainen on mielestäsi hyvä työkaveri? Olethan itse sellainen. Hyvä tyyppi ymmärtää työpaikan ilmapiirin tärkeyden ja pitää siitä huolta.

Työnjälki
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä.. Työnjälki on taatusti kunnia asia hyvälle tyypille. Työn voi hoitaa motivoituneesti ja innostuneesti annettuja ohjeita noudattaen, mutta onhan lopputulos omastakin mielestäsi hyvä? Laadukas työnjälki on asia, jonka kaikki huomaavat ja sitä arvostetaan suuresti.

Hyvä asenne ilmenee mm. juuri näiden asioiden kautta. Hyvällä asenteella varustettu työntekijä antaa innostuksensa ja ammattitaitonsa näkyä. Hän jättää kaikille itsestään hyvän kuvan.

Ja nyt, kaikki te hyvät tyypit – me haluamme työllistää juuri teidät! Laitahan huikea työhakemuksesi tulemaan täältä.

Heidi T. Olen koulutukseltani kasvatuspsykologi (KM) ja suuntautunut henkilöstöalalle. Olen toiminut vuodesta 2011 lähtien Oulun toimistolla henkilöstöneuvottelijana. Aiheita, jotka herättävät mielenkiintoni, ovat mm. rekrytointi, työntekijäkokemus, työyhteisöt ja työhyvinvointi.