Kesätyövinkkejä!

Jippii, kesä on pian täällä! Kesätöiden haku on vauhdikkaasti käynnissä ja ensimmäiset ovat jo lähettäneet hakemuksensa. Vielä ehtii vallan mainiosti hakuihin mukaan, sillä me ainakin rekrytoimme kesätyöntekijöitä vielä kesällä! Luehan alta vinkkejä kuinka napata kesäksi huippu työ.

Työhakemus

Hyvä työhakemus kertoo rekrytoijalle kuka olet, miksi haluat kyseisen työpaikan ja mitä annettavaa sinulla on. Mieti mitkä ovat vahvuuksiasi kyseisessä tehtävässä ja kerro niistä. Jos haet esimerkiksi tuotantotyöntekijäksi puualalle ilman aiempaa kokemusta, kerro mielenkiinnostasi puualaan, kyvystä fyysiseen työhön, tarkkuudesta ja tehokkaasta työotteestasi. Oletko saanut harrastusten kautta kokemusta, josta on hyötyä työssä? Sinun ei tarvitse huolehtia, jos CV:si työkokemuslista ei ole pitkä, sillä hyödyllisiä taitoja voi saada muualtakin. Älä korosta kokemuksesi puutetta, vaan vakuuta rekrytoija siitä, että sinä olet juuri oikea tekijä työhön!

Työhaastattelu

Hyvä työhakemus takaa sinulle kutsun haastatteluun! Haastattelu voi olla jännittävä kokemus, mutta muista tämä ajatus: rekrytoija toivoo ihan yhtä paljon, että olet tehtävään sopiva henkilö. Haluatte molemmat sinun työllistyvän! Haastattelun tarkoitus on antaa rekrytoijalle tarpeeksi tietoa siitä kuka olet ja miksi sovellut hakemaasi työhön. Meillä haastattelut ovat rentoja ja mukavia tilanteita – emme omista piinapenkkejä.

Töiden aloitus

Työsopimuksen allekirjoitus on tärkeää – muista kysyä, jos et ymmärrä sopimuksesta jotakin kohtaa. Kaikkien kuuluu saada työhön kattava perehdytys, jonka jälkeen olet perillä yrityksestä, jossa työskentelet, työtehtävistäsi, työturvallisuudesta ja siitä kuinka sinun tulee toimia. Otathan selvää mitä odotuksia yrityksellä sinulle on, sillä muutoin et pysty hoitamaan työtäsi hyvin. Ja tässä tulee yksi tärkeimmistä neuvoista: kysy heti, jos sinulla on jotain mielenpäällä! Jos et tiedä mitä sinun tulee tehdä, sinulla on ongelma tai hoidit jo annetut tehtävät – kysy, kysy ja kysy.

Työsuhteen aikana

Olet jo päässyt vauhtiin ja työt hoituvat hienosti! Ota kesätyöstäsi kaikki hyöty irti ja jätä itsestäsi hyvä kuva. Käy kysymässä esimieheltäsi usein palautetta työstäsi – miten sinulla on mennyt ja missä voisit kehittyä. Hoida työtehtäväsi aina huolella ja huomioi työkaverit. Mikäpä on sen mukavampaa kuin tehdä töitä hyvässä porukassa.

Kesän päätteeksi

Kesätyö on mukava päättää hyvillä mielin ja sehän onnistuu, kun muistat yllä olevat asiat. Vedä täysillä loppuun asti niin saat kesätyöpaikastasi uuden suosittelijan ansioluetteloosi. Käy lopuksi kiittämässä kaikkia huikeasta kesästä ja huikkaa lähtiessäsi, että ensi vuonna taas nähdään!

Tsemppiä kesätöiden hakuun! Täältä voit katsoa mitä paikkoja meillä on juuri nyt auki.

Heidi T. Olen koulutukseltani kasvatuspsykologi (KM) ja suuntautunut henkilöstöalalle. Olen toiminut vuodesta 2011 lähtien Oulun toimistolla henkilöstöneuvottelijana. Aiheita, jotka herättävät mielenkiintoni, ovat mm. rekrytointi, työntekijäkokemus, työyhteisöt ja työhyvinvointi.