Kesätöiden päättyminen – mitä pitää huomioida?

Monet kesätyöntekijät alkavat tehdä viimeisiä työvuorojaan ja syksy jatkuu muissa merkeissä. Mitä asioita täytyy muistaa huomioida ja hoitaa työsuhteen päättyessä?

Keskustele esimiehesi kanssa työstäsi ja kertokaa puolin ja toisin miten kesä sujui.

Kysy suosittelijaksi esimiestäsi tai työnohjaajaasi – tämä auttaa sinua tulevaisudessa suunnattomasti työnhaussa.

Palauta kaikki työnantajaltasi saamat työvälineet, kuten avaimet, työkalut ja työvaatteet.

Tarkasta lopputilistäsi, että olet saanut mahdolliset lomakorvaukset ja lisät tai palkkiot.

Ilmoita kiinnostuksesi työpaikkaa kohtaan ja kerro mikäli olet jatkossa halukas tulemaan takaisin töihin. Sinut muistetaan kyllä seuraavien rekrytointitilanteiden aikaan ja voit saada tuleville kesille töitä ilman työnhakuprosessia.

Pyydä työtodistus ja kerro, mikäli haluat siihen perustietojen lisäksi arvioinnin ja työsuhteen päättymisen syyn – nämä eivät nimittäin joka firmassa ole automaattisesti työtodistuksissa. Arviointi on tulevaisuutta varten hyödyksi ja työsuhteen päättymisen syy kertoo sen, ettei työsuhde päättynyt esimerkiksi irtisanomisen vuoksi. Muista tarkastaa työtodistuksen tiedot heti, sillä myöhemmin todistuksen muokkaaminen voi olla vaikeaa.

Pyydä verokorttisi takaisin, jotta saat sen tarvittaessa nopeasti seuraavalle työnantajalle.

Hyvästele kaikki työkaverit ja mikäs sen mukavampaa, kuin viedä jotain makeaa viimeiselle kahvitauolle.

Heidi T. Olen koulutukseltani kasvatuspsykologi (KM) ja suuntautunut henkilöstöalalle. Olen toiminut vuodesta 2011 lähtien Oulun toimistolla henkilöstöneuvottelijana. Aiheita, jotka herättävät mielenkiintoni, ovat mm. rekrytointi, työntekijäkokemus, työyhteisöt ja työhyvinvointi.