Etusivu  /  Blogi  /  Blogikirjoitus

Kesäduunia tarjolla!

20.02.2017 / Laura I

Kevät kolkuttelee kohta ovella, joten viimeistään nyt on oikea aika hakea kesätöitä. SOLin kesätyöpaikat ovat haettavissa 13.3. asti, ja palkkaamme tänä kesänä noin 800 kesätyöntekijää. Lisäksi paikkojamme voivat hakea myös alle 18-vuotiaat.

SOLin kesätyöpaikat ovat haettavissa 13.3. asti, ja palkkaamme tänä kesänä noin 800 kesätyöntekijää. Paikkojamme voivat hakea myös alle 18-vuotiaat. Mahdollisuudet napata mukava ja opettavainen kesäduuni Auringon alta ovat siis paremmat kuin hyvät!

Kaikki avoimet työpaikkamme löydät täältä.

Kesätyö on tärkeä askel matkalla kohti työelämää

Mahdollisuuksien mukaan kesätyö kannattaa valita omien mielenkiinnon kohteiden ja tulevaisuuden suunnitelmien mukaan, sillä parhaassa tapauksessa onnistunut kesätyö voi olla todellinen ponnahduslauta elämän mittaiselle työuralle. Tähän me pyrimme myös SOLilla, ja moni nykyisistä työntekijöistämme onkin aloittanut kesätyöläisenä.

Kesäduunin kautta palveluohjaajaksi – katso Katjan uratarina SOLilla

Töitä hakiessa on kuitenkin hyvä muistaa, että kesätöissä – ja kesätyönantajissa – on eroja. Etenkin ensimmäistä työsuhdettaan solmivan työntekijän kannattaa varmistua siitä, että vastuullisuus merkitsee tulevalle työnantajalle muutakin kuin silkkaa sanahelinää.

Mikä ihmeen Vastuullinen Kesäduuni 2017?

Se tunne, kun palkka ei tulekaan tilille sovittuna päivänä.

Se tunne, kun työvuoro peruuntuu yllättäen ilman korvausta.

Se tunne, kun kaikki pitäisi osata, mutta mitään ei opeteta…

Toivottavasti EI kuulosta tutulta! Vastuullinen Kesäduuni -kampanjalla pyritään siihen, ettei kukaan, etenkään nuori, työntekijä joutuisi kokemaan edellä kuvailtuja tilanteita kesätöissään. Kampanjassa työnantajat sitoutuvat hyvän kesätyön periaatteisiin ja pitävät huolta siitä, että kesätyöntekijöitä kohdellaan reilusti ja oikeudenmukaisesti. Olemme Vastuullinen Kesäduuni 2017 -kampanjassa mukana kumppanina ja meille on tärkeää, että kaikki kesätyöntekijämme saavat SOLilla hyvän kesätyön periaatteiden mukaisen, arvokkaan työkokemuksen.

Mitä ovat hyvän kesätyön periaatteet?

Osana Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjaa sitoudumme työnantajana noudattamaan hyvän kesätyön periaatteita ja siten takaamaan sinulle mahdollisimman antoisan kesätyön luonamme. Näihin periaatteisiin nojaamme ja varmistamme onnistuneen kesäduunikokemuksen:

1 Hyvä hakijakokemus

Lupaamme pitää sinut ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Ilmoitamme lopputuloksesta myös niille, joihin valintamme ei täksi kesäksi osu.

2 Mielekäs työ

Tarjoamme mielekkään kesätyön, joka vastaa mahdollisimman paljon toiveitasi ja taitojasi. Käymme kanssasi läpi työhön kuuluvat tehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset. Autamme sinua muodostamaan positiivisen ja konkreettisen kuvan työelämästä.

3 Perehdytys ja ohjaaminen

Nimeämme sinulle SOLilaisten joukosta oman vastuuhenkilön, joka perehdyttää sinut uuteen työhön ja ohjaa sinua lempeästi Auringon alla. Käytte yhdessä läpi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat, ja pian solahdatkin aurinkoisten ammattilaisten joukkoon kuin vettä vain!

4 Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Meillä olet työyhteisön täysvaltainen jäsen ensimmäisestä työpäivästä alkaen. Koko SOL sitoutuu tukemaan sinua kesätyön mittaisella matkallasi ja sinua kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöidemme kanssa.

5 Kohtuullinen palkka

Maksamme sinulle työn vaatimusten ja työkokemuksesi mukaista, kohtuullista palkkaa.

6 Kirjallinen työsopimus ja todistus

Teemme kanssasi aina kirjallisen, sitovan työsopimuksen. Lisäksi annamme asianmukaisen työtodistuksen kesätyön päätteeksi. Käymme työsuhteen lopussa avoimen palautekeskustelun ja kuuntelemme tarkasti mielipiteitäsi työhön ja kokemukseesi liittyen.

Kuulostaako hyvältä? Katso avoimet kesätyöpaikkamme, hae 13.3. mennessä ja löydä itsesi Auringon alta!

Lue myös vinkkimme onnistuneeseen työnhakuun!

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa

FB Twitter LinkedIn

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Laura

Laura I

31-vuotias SOLilainen Helsingistä
Toimin SOLilla HR-asiantuntijana.

Vietän vapaa-aikaa ystävien kanssa, kuntosalilla ja pyöräillessä. Tykkään myös lukea ja katsoa tv.tä ja leffoja, erityisesti kaikki kauhuleffat on mieleen. Olen myös aktiivinen SOMEilija. Twittaan nimellä @Litkonen