VR Group laajensi sopimusta SOLin kanssa

26.05.2014

VR Group allekirjoitti uuden, entistä laajemman sopimuksen siivouspalveluista SOLin kanssa. SOL vastaa VR:n kaukojunien, lähijunien ja yöjunien siivouksista sekä tästä eteenpäin myös junavaunuen suurpesuista. Myös konsernin Kaakkois-, Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomen kiinteistöjen siivous kuuluu sopimukseen.

-      Näin SOL pitää puhtaana yhteensä noin 250 kohdetta. Toimintaa on noin 50 paikkakunnalla mukaan lukien paikkakunnat, joissa siivotaan kalustoa. Palvelujohtaja Jaana Kokko SOLista kertoo aiemmasta yhteistyöstä VR Group:n kanssa.

-      Olemme kehittäneet valtakunnallisesti käytössä olevan junasiivouskonseptin, jossa on määritelty menetelmät, aineet ja välineet. Lisäksi tietyillä paikkakunnilla tehdään matkanaikaista siivousta sesonkiaikoina, Kokko jatkaa. 

Yhteistyössä siivousta on kehitetty myös ympäristöystävällisemmäksi 

– Vaunuista on poistettu käytöstä kertakäyttöiset niskaliinat ja wc-tiloista kertakäyttöiset käsipaperit. Junista kerätään energiajäte ja lehdet erikseen ja ravintolavaunuista vielä lisäksi biojäte. Junien tupakointitilat on poistettu ja kaikki junat ovat nyt savuttomia, Kokko selvittää. 

– Asiakkaan kanssa on otettu käyttöön SUJUVA- toimintatapa. Tarkoitus on siivotessa kävellä vähemmän ja tehdä kaikki kerralla oikein. Tämä vaatii muun muassa, että tavarat ovat oikeilla paikoillaan. Toimintatapaan kuuluu myös päivittäinen palaveri ja tehtäväkohtaiset ohjeistukset. 

Lisätietoja:

SOL

Jaana Kokko, palvelujohtaja, puh. 040 061 0559 tai jaana.kokko@sol.fi

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa

FB Twitter LinkedIn

« Takaisin